Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
UPU, sufocată de solicitări
21.06.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1749

Este aglomerație mare la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Slatina. Zeci de pacienți cu afecțiuni cardiace ajung la spital în această perioadă, după ce li se face rău, fie din cauza căldurii, fie pentru că nu își mai iau tratamentul. Medicii de la Urgențe spun că aceste cazuri, care pot fi tratate de medicul de familie, nu doar că le îngreunează activitatea, dar mărește timpul de așteptare pentru restul pacienților, unii dintre ei cu probleme cu adevărat grave.


 Sunt prezentări în număr mare la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Slatina. Medicii spun că în ultima perioadă, adresabilitatea a crescut foarte mult, iar mai bine de jumătate dintre cazuri nu reprezintă o urgență. Tineri sau persoane în vârstă vin în serviciul de Urgență cu amețeli sau dureri de cap și spun că au această stare de o săptămână. Astfel de probleme medicale nu sunt o urgență, spun medicii de la UPU și pot fi rezolvate cu ușurință de medicul de familie.
Medicul Cătălin Dițoiu, de la UPU Slatina, spune că într-o gardă, din 160-180 de pacienți, doar 40 sunt cazuri care necesită internarea. Restul merg acasă cu rețetă sau recomandări. Reprezentanții Spitalului Slatina spun că este nevoie de o mai mare implicare din partea medicilor de familie.
Pe lângă adresarea la medicul de familie sau în serviciul de Urgență, pacienții pot fi consultați și în Ambulatoriul Spitalului. Însă aici este nevoie de programare, iar când se simt rău, oamenii nu au timp să aștepte.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE