Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
HIV-SIDA, situație incertă în Olt
11.05.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 2063

Peste 400 de persoane din Olt sunt înregistrate cu HIV sau SIDA și urmează tratament de specialitate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Jumătate dintre pacienți aleg însă să se tratează în alte județ, de teama să nu se afle despre boala lor. În cadrul Spitalului Slatina există și un psiholog, care îi ajută să treacă mai ușor peste această situație.


 Numărul bolnavilor cu HIV – SIDA este în creștere în județul Olt, însă datele oficiale nu reflectă situația reală.

Infecția cu HIV se poate transmite prin lichide corporale ale unei persoane infectate, respectiv sânge, lapte matern. Grav este că mulți dintre acești pacienți, când află că au virusul, nu se tratează și se îmbolnăvesc de SIDA.
Virusul HIV se poate transmite prin contact sexual neprotejat, de la mamă la făt, transfuzii cu sânge de la o persoană infectată și utilizarea în comun a aceluiași echipament de injectare, de tatuare, a ustensilelor care intră în contact direct cu pielea, precum aparate de ras, lame, forfecuțe.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018