Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
HIV-SIDA, situație incertă în Olt
11.05.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 2151

Peste 400 de persoane din Olt sunt înregistrate cu HIV sau SIDA și urmează tratament de specialitate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Jumătate dintre pacienți aleg însă să se tratează în alte județ, de teama să nu se afle despre boala lor. În cadrul Spitalului Slatina există și un psiholog, care îi ajută să treacă mai ușor peste această situație.


 Numărul bolnavilor cu HIV – SIDA este în creștere în județul Olt, însă datele oficiale nu reflectă situația reală.

Infecția cu HIV se poate transmite prin lichide corporale ale unei persoane infectate, respectiv sânge, lapte matern. Grav este că mulți dintre acești pacienți, când află că au virusul, nu se tratează și se îmbolnăvesc de SIDA.
Virusul HIV se poate transmite prin contact sexual neprotejat, de la mamă la făt, transfuzii cu sânge de la o persoană infectată și utilizarea în comun a aceluiași echipament de injectare, de tatuare, a ustensilelor care intră în contact direct cu pielea, precum aparate de ras, lame, forfecuțe.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019