Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Atenție la înțepătura de țânțar!
07.05.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 389

A început sezonul înțepăturilor de țânțari. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au demarat astăzi perioada de supraveghere a cazurilor și avertizează populația că această înțepătură poate fi foarte periculoasă. Poate produce meningite şi meningo-encefalite cu virusul West Nile, care în unele cazuri duce chiar la deces. În 2017, în județul Olt două persoane au fost diagnosticate cu West Nile, dintre care una a decedat.


 O simplă înțepătură de țânțar poate avea urmări grave. Aceștia transmit agenți patogeni care produc îmbolnăviri la om și la animale. Bolile cele mai răspândite sunt arbovirozele, dintre aceste făcând parte și infecția cu virusul West Nile. Direcția de Sănătate Publică Olt a început supravegherea acestor cazuri, pentru a lua măsurile necesare.
Țânțarii apar în general în zonele cu umiditate, în apa acumulată pe stradă, în parc, în subsolurile blocurilor, în bălțile care se formează în apropierea locuințelor, în apa de ploaie păstrată în diferite recipiente. Reprezentanții DSP ne sfătuiesc să nu ignorăm măsurile de protecție.
Potrivit medicilor, 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă în cazul în care apar febra ridicată şi durerile puternice de cap, persoanele respective trebuie să meargă de urgenţă la cel mai apropiat cabinet medical. În cazurile severe apar şi simptome neurologice: rigiditate a gâtului, vărsături, erupţii cutanate pe piept, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară. În 2017, în județul Olt au fost înregistrate două cazuri cu West Nile. Unul dintre pacienți, un bărbat de 71 de ani, din comuna Radomirești, a decedat.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019