Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Atenție la înțepătura de țânțar!
07.05.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 330

A început sezonul înțepăturilor de țânțari. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au demarat astăzi perioada de supraveghere a cazurilor și avertizează populația că această înțepătură poate fi foarte periculoasă. Poate produce meningite şi meningo-encefalite cu virusul West Nile, care în unele cazuri duce chiar la deces. În 2017, în județul Olt două persoane au fost diagnosticate cu West Nile, dintre care una a decedat.


 O simplă înțepătură de țânțar poate avea urmări grave. Aceștia transmit agenți patogeni care produc îmbolnăviri la om și la animale. Bolile cele mai răspândite sunt arbovirozele, dintre aceste făcând parte și infecția cu virusul West Nile. Direcția de Sănătate Publică Olt a început supravegherea acestor cazuri, pentru a lua măsurile necesare.
Țânțarii apar în general în zonele cu umiditate, în apa acumulată pe stradă, în parc, în subsolurile blocurilor, în bălțile care se formează în apropierea locuințelor, în apa de ploaie păstrată în diferite recipiente. Reprezentanții DSP ne sfătuiesc să nu ignorăm măsurile de protecție.
Potrivit medicilor, 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă în cazul în care apar febra ridicată şi durerile puternice de cap, persoanele respective trebuie să meargă de urgenţă la cel mai apropiat cabinet medical. În cazurile severe apar şi simptome neurologice: rigiditate a gâtului, vărsături, erupţii cutanate pe piept, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară. În 2017, în județul Olt au fost înregistrate două cazuri cu West Nile. Unul dintre pacienți, un bărbat de 71 de ani, din comuna Radomirești, a decedat.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Loctrans schimbă traseele autobuzelor

Veste bună pentru călătorii care circulă cu Loctrans. În urma unor studii de trafic realizate de o firmă specializată, reprezentanții societății au decis să modifice traseele autobuzelor, în avantajul călătorilor. Astfel, vor fi înființate trasee noi, cu noi denumiri, care vor avea viteză mai mare de parcurgere și cel mai important este că în orele de vârf, în stațiile centrale, numărul mijloacelor de transport vor fi suplimentate.
16 Mai 2018