Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Primele victime ale căpușelor
25.04.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 523

A venit căldura și odată cu ea au început și înțepăturile de căpușe. Până în prezent, peste 60 de persoane au ajuns la Spitalele din Slatina și Caracal, pentru extragerea micilor vietăți sau pentru tratament, după ce le-au îndepărtat acasă. Medicii atrag atenția că înțepătura de căpușă poate fi extrem de periculoasă!


 O ieșire la iarbă verde sau în parc vă poate trimite direct la spital. Medicii avertizează să avem grijă la căpușe pentru că, odată cu încălzirea vremii, acestea și-au făcut deja apariția în iarbă, mai ales în zonele umede. Până în prezent, zeci de persoane, copii și tineri au ajuns la spital, înțepați de aceste insecte.
Medicii spun că prevenția este cea mai importantă. Astfel, atunci când mergem la iarbă verde trebuie să avem grijă unde ne așezăm. Copiii și animalele de companie trebuie, de asemenea, verificați pe piele, pentru a nu avea insecte.
Cel mai sigur este să purtăm echipament care acoperă gambele până la genunchi sau pantaloni lungi.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018