Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Încep Zilele Medicale Slătinene
25.04.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 443

Mâine începe cea de-a doua ediție a Zilelor Medicale Slătinene. Un eveniment important pentru viața medicală, organizat de Spitalul Județean de Urgență Slatina, Consiliul Județean Olt și Colegiul Medicilor. Timp de două zile, specialiști din aproape toate secțiile Spitalului Slatina vor prezenta tehnici de intervenție, elaborate în ultimul an în unitatea medicală și vor rememora momentele importante din acest domeniu, în care toți lucrează pentru salvarea vieților.


 E sărbătoare în lumea medicală din județul Olt. Zilele Medicale Slătinene, eveniment care arată partea neștiută de mulți a unei misiuni extrem de importante, cea de salvare a vieților, vor avea loc, joi și vineri, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina. Medici renumiți din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina vor prezenta filme documentare, povești impresionante ale pacienților și tehnici de intervenție cu ajutorul cărora fac minuni, fac diferența între viață și moarte.
Vor fi acordate și premii celor mai vechi angajați ai unității medicale, iar pentru elevii și tinerii interesați să urmeze Facultatea de Medicină va fi organizată Ziua Porților Deschise, în cadrul unității medicale. Astfel, vineri, cei interesați să viziteze cea mai mare unitate medicală din județ sunt așteptați să îi treacă pragul.
La eveniment sunt așteptați medici și alți angajați ai spitalului, reprezentanți ai altor instituții care activează în acest domeniu, dar și autorități locale și județene.
Misiunea unui medic este extrem de dificilă, complexă, periculoasă, dar și frumoasă, după cum este specificat în Jurământul lui Hipocrate, pe care toți medicii îl depun la începutul carierei.
„Mă angajez solemn să-mi consacru viața în slujba umanității.
Voi păstra profesorilor mei respectul și recunoștința care le sunt datorate,
Voi exercita profesiunea cu conștiință și demnitate,
Sănătatea pacienților va fi pentru mine obligația sacră,
Voi păstra secretele încredințate de pacienți, chiar și după decesul acestora,
Voi menține, prin toate mijloacele, onoarea și nobila tradiție a profesiunii de medic...”

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Loctrans schimbă traseele autobuzelor

Veste bună pentru călătorii care circulă cu Loctrans. În urma unor studii de trafic realizate de o firmă specializată, reprezentanții societății au decis să modifice traseele autobuzelor, în avantajul călătorilor. Astfel, vor fi înființate trasee noi, cu noi denumiri, care vor avea viteză mai mare de parcurgere și cel mai important este că în orele de vârf, în stațiile centrale, numărul mijloacelor de transport vor fi suplimentate.
16 Mai 2018