Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Focar de rujeolă la Slatina
26.03.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 3981

Situație îngrijorătoare în județul Olt, din cauza multiplelor cazuri de rujeolă. Direcția de Sănătate Publică a declarat un focar de boală în Slatina, unde într-o singură comunitate numărul copiilor afectați se ridică la 15. Niciunul dintre ei nu a fost vaccinat.


 Este focar de rujeolă în Slatina. Toate cele 15 cazuri provin dintr-o singură comunitate, din cartierul Progresul, iar copiilor nu li s-a administrat vaccinul.
În acest moment, alți zece copii sunt internați în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina.
Pentru a evita complicațiile și extinderea bolii, părinții trebuie să meargă cu copiii la medic, la cel mai mic semn de boală.

De la începutul anului, în județul Olt s-au înregistrat 31 de cazuri de rujeolă. Din octombrie 2016, când au apărut primele îmbolnăviri, cu forme ușoare și izolate, s-au înregistrat 202 cazuri, din care 133 anul trecut. Singura cale de evitare a îmbolnăvirii este vaccinarea. Vaccinul este gratuit și se găsește la medicii de familie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Gest impresionant al polițiștilor de la Rutieră

Ajutor nesperat pentru o familie cu patru copii, din comuna Milcov, căreia i-a ars casa în urma unui incendiu. Polițiștii de la Biroul Rutier Slatina s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat alimente, dulciuri și haine pentru familia greu încercată. Cei patru copii și părinții lor au rămas doar cu hainele de pe ei, iar acum locuiesc într-o încăpere amenajată în gospodărie, până când vor reuși să își repara casa.
19 Apr 2018

Atenție la ITP, sancțiuni drastice din 20 mai!

Zeci de șoferi sunt prinși de poliție în fiecare lună circulând cu Inspecția Tehnică Periodică expirată. Un lucru extrem de grav, o spun polițiștii, dar și șoferii. O înăsprire a legii ar putea stopa acest lucru, sunt de părere și unii, și alții. În prezent, circulația fără ITP este contravenție și se sancționează cu amendă de 2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare. Însă din 20 mai, sancțiunile se vor înăspri.
20 Apr 2018