Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Focar de rujeolă la Slatina
26.03.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 4007

Situație îngrijorătoare în județul Olt, din cauza multiplelor cazuri de rujeolă. Direcția de Sănătate Publică a declarat un focar de boală în Slatina, unde într-o singură comunitate numărul copiilor afectați se ridică la 15. Niciunul dintre ei nu a fost vaccinat.


 Este focar de rujeolă în Slatina. Toate cele 15 cazuri provin dintr-o singură comunitate, din cartierul Progresul, iar copiilor nu li s-a administrat vaccinul.
În acest moment, alți zece copii sunt internați în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina.
Pentru a evita complicațiile și extinderea bolii, părinții trebuie să meargă cu copiii la medic, la cel mai mic semn de boală.

De la începutul anului, în județul Olt s-au înregistrat 31 de cazuri de rujeolă. Din octombrie 2016, când au apărut primele îmbolnăviri, cu forme ușoare și izolate, s-au înregistrat 202 cazuri, din care 133 anul trecut. Singura cale de evitare a îmbolnăvirii este vaccinarea. Vaccinul este gratuit și se găsește la medicii de familie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Trei drumuri, în reabilitare pe fonduri europene

Trei proiecte ale Consiliului Județean de reabilitare a unor drumuri pe fonduri europene sunt în plină desfășurare. Cel mai avansat dintre ele vizează tronsonul dintre Dăneasa și Verguleasa, pentru care în perioada următoare va fi desemnat proiectantul. De asemenea, drumul care traversează Valea Oltului este în faza de precontractare, autoritățile județene așteptând semnarea documentului de acordare a finanțării europene.
17 Sep 2018