Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Focar de rujeolă la Slatina
26.03.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 4013

Situație îngrijorătoare în județul Olt, din cauza multiplelor cazuri de rujeolă. Direcția de Sănătate Publică a declarat un focar de boală în Slatina, unde într-o singură comunitate numărul copiilor afectați se ridică la 15. Niciunul dintre ei nu a fost vaccinat.


 Este focar de rujeolă în Slatina. Toate cele 15 cazuri provin dintr-o singură comunitate, din cartierul Progresul, iar copiilor nu li s-a administrat vaccinul.
În acest moment, alți zece copii sunt internați în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina.
Pentru a evita complicațiile și extinderea bolii, părinții trebuie să meargă cu copiii la medic, la cel mai mic semn de boală.

De la începutul anului, în județul Olt s-au înregistrat 31 de cazuri de rujeolă. Din octombrie 2016, când au apărut primele îmbolnăviri, cu forme ușoare și izolate, s-au înregistrat 202 cazuri, din care 133 anul trecut. Singura cale de evitare a îmbolnăvirii este vaccinarea. Vaccinul este gratuit și se găsește la medicii de familie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

A scăpat de viața de pe străzi

Homless-ul Slatinei, cel care umbla cu hainele murdare și netuns prin oraș, duce acum o viață normală. Are o masă și un pat cald, primește tratament și se află în grija personalului medical de la Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci. El a scăpat de dormitul pe străzi datorită autorităților locale care s-au sesizat, iar bărbatul a fost internat în spital. Acum primește și o pensie, iar managerul Spitalului din Schitu, Sorin Brătoi, vrea să îl ajute să găsească o locuință socială.
07 Dec 2018