Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Focar de rujeolă la Slatina
26.03.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 4002

Situație îngrijorătoare în județul Olt, din cauza multiplelor cazuri de rujeolă. Direcția de Sănătate Publică a declarat un focar de boală în Slatina, unde într-o singură comunitate numărul copiilor afectați se ridică la 15. Niciunul dintre ei nu a fost vaccinat.


 Este focar de rujeolă în Slatina. Toate cele 15 cazuri provin dintr-o singură comunitate, din cartierul Progresul, iar copiilor nu li s-a administrat vaccinul.
În acest moment, alți zece copii sunt internați în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina.
Pentru a evita complicațiile și extinderea bolii, părinții trebuie să meargă cu copiii la medic, la cel mai mic semn de boală.

De la începutul anului, în județul Olt s-au înregistrat 31 de cazuri de rujeolă. Din octombrie 2016, când au apărut primele îmbolnăviri, cu forme ușoare și izolate, s-au înregistrat 202 cazuri, din care 133 anul trecut. Singura cale de evitare a îmbolnăvirii este vaccinarea. Vaccinul este gratuit și se găsește la medicii de familie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018