Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Nu s-au vaccinat, plătesc cu boala
21.03.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 262

Virozele și rujeola fac în continuare ravagii printre copii și aduți. 60 de persoane, dintre care 15 copii, sunt internați cu aceste afecțiuni la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina. Medicii fac apel la populație să se vaccineze, întrucât toți copiii internați cu rujeolă nu sunt imunizați. Specialiștii spun că pericolul de îmbolnăvire este în continuare mare, din cauza iernii care s-a prelungit.


 Este aglomerație pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina. Copii și adulți cu viroze, pneumonii și rujeolă, se află sub supravegherea cadrelor medicale.
Dacă la începutul săptămânii erau internați 12 copii cu rujeolă, în prezent sunt 15, iar medicii se tem că numărul lor va crește. În continuare sunt restricții pe mai multe secții ale Spitalului din Slatina, pentru limitarea extinderii îmbolnăvirii.
Vaccinul împotriva rujeolei este gratuit, însă mulți părinți refuză imunizarea copiilor. Medicii fac apel la populație să accepte vaccinarea, pentru că aceasta salvează vieți. Vaccinul antirujeolic se găsește în cabinetele medicilor de familie.
De asemenea, medicii îi sfătuiesc pe părinți să nu îi ducă pe cei mici în colectivitate, dacă sunt răciți ori au fost diagnosticați cu viroze și urmează tratamentul acasă.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Gest impresionant al polițiștilor de la Rutieră

Ajutor nesperat pentru o familie cu patru copii, din comuna Milcov, căreia i-a ars casa în urma unui incendiu. Polițiștii de la Biroul Rutier Slatina s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat alimente, dulciuri și haine pentru familia greu încercată. Cei patru copii și părinții lor au rămas doar cu hainele de pe ei, iar acum locuiesc într-o încăpere amenajată în gospodărie, până când vor reuși să își repara casa.
19 Apr 2018

Atenție la ITP, sancțiuni drastice din 20 mai!

Zeci de șoferi sunt prinși de poliție în fiecare lună circulând cu Inspecția Tehnică Periodică expirată. Un lucru extrem de grav, o spun polițiștii, dar și șoferii. O înăsprire a legii ar putea stopa acest lucru, sunt de părere și unii, și alții. În prezent, circulația fără ITP este contravenție și se sancționează cu amendă de 2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare. Însă din 20 mai, sancțiunile se vor înăspri.
20 Apr 2018