Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Medicii, în lupta cu automedicația
06.03.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 301

Mulți părinți își tratează copiii după ureche sau le dau antibiotic fără știrea medicului. O mare greșeală! Pediatrii spun că după un tratament incorect cu greu reușesc să îi vindece pe copii, mai ales pe cei mici. O altă problemă o reprezintă expunerea celor bolnavi în colectivitate. Acest lucru poate prelungi perioada de boală și se pot îmbolnăvi și ceilalți copii.


 Virozele atacă tot mai mulți copii în această perioadă. De la bebeluși până la copii mai mari, aceștia ajung la medic cu infecții respiratorii, unele severe, care necesită internarea în spital. La medicii de familie, numărul prezentărilor este mare. Cei mai mulți copii ajung la cabinet cu roșu în gât și febră. În multe cazuri, părinții au început deja tratamentul.
Problema automedicației este greu de stopat, spun medicii pediatri. Din inconștiență sau pentru a contracara febra, mulți părinți hotărăsc singuri tratamentul pentru copilul lor.
Pediatrii au un sfat și pentru părinții care își duc copiii în colectivitate.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Se construiește un bloc ANL pentru medici

Agenția Națională pentru Locuințe a desemnat constructorul și proiectantul pentru ridicarea unui bloc ANL de 20 de locuințe, în Slatina. Imobilul va fi construit din bani de la Guvern și va fi oferit spre închiriere cadrelor medicale din Sănătate. Primăria Slatina va asigura, din bugetul local, fondurile pentru rețelele de utilități. Un proiect în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local, în următoarea ședință.
21 Mar 2018

Mobilizare generală pentru asocierea fermierilor

Reprezentanți din conducerea centrală a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, dar și ai celorlalte instituții din domeniul agricol au luat parte la o dezbatere interactivă cu fermierii din Olt. Principala temă a fost asocierea producătorilor, în vederea accesării de fonduri pentru construirea depozitelor de legume și fructe. De aici, asigurarea desfacerii la un preț mai bun, dar și livrarea producției către supermarketuri.
15 Mar 2018