Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Explozie de viroze și pneumonii
13.02.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 153

Date îngrijorătoare au fost transmise, astăzi, de Direcția de Sănătate Publică Olt. Numărul virozelor și cel al pneumoniilor a crescut alarmant în ultima perioadă și s-a înregistrat încă un caz de gripă sezonieră. Aproape 3.000 de oameni s-au îmbolnăvit, iar la Spitalul din Slatina au fost impuse restricții privind accesul pe mai multe secții. Deși ne aflăm în perioada de vârf a îmbolnăvirilor, Direcția de Sănătate Pubică Olt a rămas fără vaccin gripal.


 În prima saptămână a lunii februarie, în județul Olt s-au înregistrat 2.000 cazuri de infecții respiratorii acute cu 91 internări, 986 cazuri de pneumonii cu 110 internari și 18 cazuri de gripă sezonieră. Potrivit celor de la Direcția de Sănătate Publică Olt, frecvența îmbolnăvirilor a înregistrat o tendință de creștere cu peste 35% fată de media ultimelor trei săptămâni. Toți pacienții cu gripă sezonieră au fost internați în spital. Începând de vineri, la Spitalul din Slatina au fost impuse restricții pe mai multe secții ale spitalului.
Cadrele medicale spun că aceasta este perioada de vârf a îmbolnăvirilor și se așteaptă la un număr mare de pacienți până în luna martie inclusiv. Grav este că, în plin sezon de îmbolnăvire, Direcția de Sănătate Publică Olt a rămas fără vaccin antigripal. Doar medicii de familie mai au puține doze și sunt nevoiți să se descurce cu ele.
Vestea proastă este că nu vor mai fi primite noi doze de vaccin antigripal. Cel mai probabil, spun cei de la DSP, va fi redistribuit vaccin de la alte județe, care au primit o cantitate mai mare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Loctrans schimbă traseele autobuzelor

Veste bună pentru călătorii care circulă cu Loctrans. În urma unor studii de trafic realizate de o firmă specializată, reprezentanții societății au decis să modifice traseele autobuzelor, în avantajul călătorilor. Astfel, vor fi înființate trasee noi, cu noi denumiri, care vor avea viteză mai mare de parcurgere și cel mai important este că în orele de vârf, în stațiile centrale, numărul mijloacelor de transport vor fi suplimentate.
16 Mai 2018