Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Video-bronhoscop la Spitalul Slatina
09.02.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 2006

Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Slatina vor putea rezolva în curând cazurile de pacienți care ajung la Urgențe cu obstrucția căilor respiratorii. Recent, unitatea medicală a primit un video-bronhscop pentru extragerea de corp străin. Pentru a-l putea folosi, medicii trebuie să meargă mai întâi la cursuri. În prezent, pacienții care ajung la spital cu obstrucție a căilor respiratorii sunt trimiși la Spitalul de Urgență din Craiova.


Spitalul Județean de Urgență Slatina are de la finalul lui 2017 un video-bronhoscop, care funcționează pe Secția ORL.
Deocamdată, medicii îl folosesc doar pentru diagnosticarea afecțiunilor de căi respiratorii. Însă aparatul poate ajuta și la salvarea de vieți, în cazul persoanelor cu obstrucție a căilor respiratorii, după ce au înghițit un corp străin. Însă medicii nu au pregătirea necesară, pentru astfel de intervenții.
Investiția a fost posibilă cu fonduri de la Consiliul Județean Olt și era extrem de necesară, spun medicii specialiști. La ORL, spre exemplu, aparatul este folosit frecvent, pentru diagnosticarea persoanelor cu afecțiuni ale căilor respiratorii. Aparatul va deveni și mai util, după ce medicii îl vor folosi și pentru intervenții de urgență. În prezent, cazurile de obstrucție a căilor respiratorii care ajung la UPU Slatina sunt trimise la Craiova.
Video-bronhoscopul poate fi folosit doar în cazul adulților. Copiii vor fi trimiși în continuare la alte unități medicale.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Înjunghiat în inimă, în fața discotecii

Încăierare sângeroasă, duminică dimineață, la discoteca din comuna Movileni. Un tânăr de 19 ani a fost înjunghiat în inimă, în urma unui scandal care a pornit de la o fată. Victima se află în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Satina, iar agresorul a fost reținut de poliție. Bărbatul a mai avut probleme cu legea și în trecut, tot pentru fapte cu violență. Acum el riscă până la 20 de ani de închisoare. În această după-amiază, magistrații Tribunalului Olt au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.
14 Mai 2018