Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Putem preveni cancerul
05.02.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 735

1.400 de olteni au fost depistați cu cancer în anul 2017. Este o situație înfiorătoare, iar medicii spun că, din păcate, numărul cazurilor este în creștere. Februarie este Luna Națională de Prevenire a Cancerului. Cu această ocazie, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt desfășoară acțiuni de informare sub sloganul „Noi Putem. Eu Pot.”, pentru a face o prioritate din lupta împotriva cancerului.


 Cancerul este a doua cauză de mortalitate pe plan mondial, și a fost responsabil de moartea a 8,8 milioane de oameni în 2015. La nivel global, aproape 1 din 6 decese este cauzat de cancer. Pornind de la această situație, în România a fost demarată luna aceasta o campania de informare, educare , comunicare. „Luna Națională de Prevenire a Cancerului - Februarie 2018 ” este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Cauzele care duc la îmbolnăvire sunt multiple, spun medicii specialiști.
În județul Olt sunt înregistrați aproape 13.000 de bolnavi, dintre care 5.750 cazuri în mediul urban și 7.203 in mediul rural. Numai în anul 2017, numărul celor diagnosticați cu cancer este de 1.398, dintre care 542 în mediul urban și 847 în mediul rural.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Înjunghiat în inimă, în fața discotecii

Încăierare sângeroasă, duminică dimineață, la discoteca din comuna Movileni. Un tânăr de 19 ani a fost înjunghiat în inimă, în urma unui scandal care a pornit de la o fată. Victima se află în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Satina, iar agresorul a fost reținut de poliție. Bărbatul a mai avut probleme cu legea și în trecut, tot pentru fapte cu violență. Acum el riscă până la 20 de ani de închisoare. În această după-amiază, magistrații Tribunalului Olt au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.
14 Mai 2018