Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cancerul, înaintea accidentelor
29.01.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 675

Tot mai mulți pacienți, în special tineri, ajung la spital cu tumori maligne. Unele mai puțin grave, altele deja în stadii avansate. Medicii se la Secția de Chirurgie Plastică sunt îngrijorați de numărul mare de astfel de cazuri și spun că, în viitor, nu trauma va fi cea mai frecventă în rândul pacienților, ci patologia tumorală. Problema nu ar fi atât de gravă dacă bolnavii s-ar prezenta din timp la medic.


75 de pacienți în stare gravă și alți aproape 200 în stare mai puțin gravă au fost tratați în 2017 de medicii din Secția de Chirurgie Plastică și Reconstructivă a Spitalului Județean de Urgență Slatina. Cele mai frecvente cazuri sunt cele de pacienți cu tumori care, după înlăturarea lor, necesită reconstrucții ori transplant de piele în diferite zonele ale corpului. Medicii sunt că numărul pacienților cu această problemă de sănătate îl va depăși în scurt timp pe cel al accidentelor de circulație sau de muncă.
Melanomul malign este, de asemenea, tot mai des întâlnit în rândul pacienților. Și mai grav este că, în unele cazuri, boala este descoperită târziu.
Expunerea la soare este foarte periculoasă, avertizează medicii specialiști. Iar cea mai mare greșeală pe care o fac mulți pacienți o reprezintă faptul că ignoră modificările ce apar pe piele.
Această formă de boală nu doare. Medicii spun că cele mai frecvente simptome sunt modificarea culorii pielii și a dimensiunilor. Când apare deja sângerarea, stadiul bolii este avansat. Melanomul este cea mai agresivă formă de cancer de piele care afectează cu precădere persoanele cu piele deschisă la culoare, păr blond sau roşcat, ochi albaştri sau verzi și număr mare de alunițe. În ţara noastră apar câte 2.000 de cazuri noi anual. Incidenţa bolii în România a crescut semnificativ în ultimii 25 de ani de la 1,2 cazuri la 100.000 de locuitori în 1983 la 4,6 cazuri la 100.000 de locuitori în 2008. Principala cauză o reprezintă expunerea îndelungată la soare şi la ultraviolete artificiale, adică solarul.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE