Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cinci copii cu varicelă, vaccinul lipsește
11.01.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 603

Au apărut cazuri de varicelă în județul Olt. Cinci copii s-au îmbolnăvit de la începutul anului, iar medicii pediatri spun că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri, după întoarcerea elevilor din vacanța de iarnă. Singura metodă de prevenire împotriva acestei boli rămâne vaccinarea. Însă vaccinul lipsește în județul Olt de aproape două luni.


 În ultimele zile, cinci copii din Slatina au fost diagnosticați cu varicelă. Medicul Valerică Păunescu spune că toate cazurile înregistrate la cabinetul său sunt forme ușoare, dar este posibil ca numărul lor să crească în perioada următoare.
Varicela poate fi prevenită prin vaccinare. Problema este că vaccinul, care nu este inclus în programul național, ci se face opțional, contracost, nu se găsește în județul Olt de aproape două luni.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, în trimestrul IV al anului 2017, la nivelul județului s-au înregistrat opt focare de varicelă cu 99 de cazuri.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018