Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Cinci copii cu varicelă, vaccinul lipsește
11.01.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 599

Au apărut cazuri de varicelă în județul Olt. Cinci copii s-au îmbolnăvit de la începutul anului, iar medicii pediatri spun că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri, după întoarcerea elevilor din vacanța de iarnă. Singura metodă de prevenire împotriva acestei boli rămâne vaccinarea. Însă vaccinul lipsește în județul Olt de aproape două luni.


 În ultimele zile, cinci copii din Slatina au fost diagnosticați cu varicelă. Medicul Valerică Păunescu spune că toate cazurile înregistrate la cabinetul său sunt forme ușoare, dar este posibil ca numărul lor să crească în perioada următoare.
Varicela poate fi prevenită prin vaccinare. Problema este că vaccinul, care nu este inclus în programul național, ci se face opțional, contracost, nu se găsește în județul Olt de aproape două luni.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, în trimestrul IV al anului 2017, la nivelul județului s-au înregistrat opt focare de varicelă cu 99 de cazuri.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Gest impresionant al polițiștilor de la Rutieră

Ajutor nesperat pentru o familie cu patru copii, din comuna Milcov, căreia i-a ars casa în urma unui incendiu. Polițiștii de la Biroul Rutier Slatina s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat alimente, dulciuri și haine pentru familia greu încercată. Cei patru copii și părinții lor au rămas doar cu hainele de pe ei, iar acum locuiesc într-o încăpere amenajată în gospodărie, până când vor reuși să își repara casa.
19 Apr 2018

Atenție la ITP, sancțiuni drastice din 20 mai!

Zeci de șoferi sunt prinși de poliție în fiecare lună circulând cu Inspecția Tehnică Periodică expirată. Un lucru extrem de grav, o spun polițiștii, dar și șoferii. O înăsprire a legii ar putea stopa acest lucru, sunt de părere și unii, și alții. În prezent, circulația fără ITP este contravenție și se sancționează cu amendă de 2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare. Însă din 20 mai, sancțiunile se vor înăspri.
20 Apr 2018