Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Trichineloză în Olt
18.12.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 114

De la începutul lunii decembrie, până în prezent, la circumscripțiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din Olt au fost efectuate 980 de examene trichineloscopice directe, toate fiind corespunzătoare.


În aceeași perioadă, în laboratorul DSV s-au realizat 65 de examene prin metoda digestiei artificiale pentru porcii mistreți împușcați în partidele de vînătoare. Au fost depistate trei probe pozitive provenite din fondurile de vânătoare Izvoru, Ianca și Cârlogani. Carcasele provenite de la cei trei porci au fost incinerate 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018