Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
A venit vaccinul gripal
07.12.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 217

Cu o întârziere de două luni, vaccinul gripal a ajuns, în sfârșit, în județ Olt. 17.600 de doze au intrat ieri în depozitul Direcției de Sănătate Publică, iar astăzi a început distribuirea lor. Pentru a acoperi întreg necesarul pentru vaccinarea populației în Olt, DSP mai are nevoie de încă 13.000 de doze.


Vaccinul gripal a ajuns ieri după-amiază în județul Olt. 17.615 doze au fost repartizate în această a doua tranșă, care a ajuns cu o întârziere de două luni. Medicii spun că, în mod normal, imunizarea împotriva gripei trebuie făcută odată cu debutul sezonului rece. Astăzi, încă de la primele ore ale dimineții, furnizorii de servicii medicale au venit la sediul DSP, pentru a ridica dozele.
Dozele primite acoperă 60% din necesarul pentru județul Olt. Reprezentanții DSP speră să mai primească o nouă tranșă, până la finalul lunii.
Medicii recomandă imunizarea pentru persoanele de toate vârstele, pentru că este cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii. Dacă, anul trecut, în Olt au fost 134 de cazuri de gripă cu 4 decese, de la începutul acestui sezon nu s-a înregistrat niciun caz.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Regulamentul de ridicare a mașinilor, în vigoare

Regulamentul care permite ridicarea mașinilor parcate ilegal, dar și pe cele abandonate în parcările din cartiere este în vigoare. Prefectura Olt a dat aviz pozitiv hotărârii Consiliului Local Slatina, care a aprobat recent noile reglementări. Reprezentanții municipalității spun însă că nu se grăbesc să îl pună în aplicare. Vor să îi informeze mai întâi pe oameni despre sancțiunile pe care le riscă, dacă nu îl vor respecta.
16 Ian 2018

Artiști de top, în concert la Zilele Slatinei

Amna și Holograf vin sâmbătă la Slatina și vor concerta pe Esplanadă, la finalul unei zile în care vom sărbători cu toții 650 de ani de atestare documentară a orașului. Duminică, Gala Superlativelor, care se va desfășura la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, este prezentată de Monica Davidescu și Aurelian Temișan, iar fetele de la Hypnotique și Marcel Pavel vor asigura buna dispoziție a celor din sală. Pentru seniori cântă, marțea viitoare, Corina Chiriac.
18 Ian 2018