Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
A venit vaccinul gripal
06.12.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 308

Cu o întârziere de două luni, vaccinul gripal a ajuns, în sfârșit, în județ Olt. 17.600 de doze au intrat ieri în depozitul Direcției de Sănătate Publică, iar astăzi a început distribuirea lor. Pentru a acoperi întreg necesarul pentru vaccinarea populației în Olt, DSP mai are nevoie de încă 13.000 de doze.


Vaccinul gripal a ajuns ieri după-amiază în județul Olt. 17.615 doze au fost repartizate în această a doua tranșă, care a ajuns cu o întârziere de două luni. Medicii spun că, în mod normal, imunizarea împotriva gripei trebuie făcută odată cu debutul sezonului rece. Astăzi, încă de la primele ore ale dimineții, furnizorii de servicii medicale au venit la sediul DSP, pentru a ridica dozele.
Dozele primite acoperă 60% din necesarul pentru județul Olt. Reprezentanții DSP speră să mai primească o nouă tranșă, până la finalul lunii.
Medicii recomandă imunizarea pentru persoanele de toate vârstele, pentru că este cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii. Dacă, anul trecut, în Olt au fost 134 de cazuri de gripă cu 4 decese, de la începutul acestui sezon nu s-a înregistrat niciun caz.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024