Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
A venit vaccinul gripal
07.12.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 223

Cu o întârziere de două luni, vaccinul gripal a ajuns, în sfârșit, în județ Olt. 17.600 de doze au intrat ieri în depozitul Direcției de Sănătate Publică, iar astăzi a început distribuirea lor. Pentru a acoperi întreg necesarul pentru vaccinarea populației în Olt, DSP mai are nevoie de încă 13.000 de doze.


Vaccinul gripal a ajuns ieri după-amiază în județul Olt. 17.615 doze au fost repartizate în această a doua tranșă, care a ajuns cu o întârziere de două luni. Medicii spun că, în mod normal, imunizarea împotriva gripei trebuie făcută odată cu debutul sezonului rece. Astăzi, încă de la primele ore ale dimineții, furnizorii de servicii medicale au venit la sediul DSP, pentru a ridica dozele.
Dozele primite acoperă 60% din necesarul pentru județul Olt. Reprezentanții DSP speră să mai primească o nouă tranșă, până la finalul lunii.
Medicii recomandă imunizarea pentru persoanele de toate vârstele, pentru că este cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii. Dacă, anul trecut, în Olt au fost 134 de cazuri de gripă cu 4 decese, de la începutul acestui sezon nu s-a înregistrat niciun caz.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018