Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Exces de birocrație în cabinetele medicilor
10.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1436

Solicitări de adeverințe, scutiri, avize, toate sunt nelipsite din cabinetului unui medic de familie, zi de zi. La el ajung părinți și elevi care sunt trimiși de la școală sau de la grădiniță să aducă diferite documente medicale, multe dintre el fără nicio valoare reală. Medicii se revoltă și le cer celor din cabinetele școlare să nu mai pună oamenii pe drumuri, dacă nu este absolut necesar.


 Mulți copii bolnavi la ușă, părinți și un alt copil care trebuie consultat. Este imaginea din cabinetul unui medic de familie pediatru cunoscut din Slatina, într-o zi obișnuită de lucru. Părinții sunt trimiși de la școală sau de la grădiniță să aducă tot felul de documente.
Pentru a depista eventualele probleme care să îl împiedice pe copil să facă ora de sport ar fi nevoie de investigații de specialitate, nu de o adeverință. Iar în cazul preșcolarilor, scutirile medicale sunt nejustificate.
Iar părinții ar trebui să ia atitudine atunci când sunt puși pe drumuri, pentru acte medicale inutile.

De asemenea, pentru înscrierea copiilor la grădiniță, creșă sau școală, singurele documente care pot fi solicitate de cadrele medicale din aceste instituții sunt avizul epidemiologic și adeverința cu mențiunea „clinic sănătos”.

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Construcții noi pe terenul unității militare

Un ansamblu de locuințe, o creșă și o grădiniță sunt imobilele pe care municipalitatea vrea să le construiască pe terenul fostei unități militare, intrat recent în patrimoniul Slatinei. Autoritățile sunt în discuții cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea contractării unui împrumut, pentru ridicarea blocurilor. Clădirile pentru creșă și grădiniță vor fi construite din temelii, tot de Primăria Slatina.
12 Feb 2018