Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Exces de birocrație în cabinetele medicilor
10.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1454

Solicitări de adeverințe, scutiri, avize, toate sunt nelipsite din cabinetului unui medic de familie, zi de zi. La el ajung părinți și elevi care sunt trimiși de la școală sau de la grădiniță să aducă diferite documente medicale, multe dintre el fără nicio valoare reală. Medicii se revoltă și le cer celor din cabinetele școlare să nu mai pună oamenii pe drumuri, dacă nu este absolut necesar.


 Mulți copii bolnavi la ușă, părinți și un alt copil care trebuie consultat. Este imaginea din cabinetul unui medic de familie pediatru cunoscut din Slatina, într-o zi obișnuită de lucru. Părinții sunt trimiși de la școală sau de la grădiniță să aducă tot felul de documente.
Pentru a depista eventualele probleme care să îl împiedice pe copil să facă ora de sport ar fi nevoie de investigații de specialitate, nu de o adeverință. Iar în cazul preșcolarilor, scutirile medicale sunt nejustificate.
Iar părinții ar trebui să ia atitudine atunci când sunt puși pe drumuri, pentru acte medicale inutile.

De asemenea, pentru înscrierea copiilor la grădiniță, creșă sau școală, singurele documente care pot fi solicitate de cadrele medicale din aceste instituții sunt avizul epidemiologic și adeverința cu mențiunea „clinic sănătos”.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenii & Restu’ lumii”, gata de start

Se fac ultimele pregătiri în Slatina, pentru ediția a XXIV-a a Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii”, care începe mâine, la ora 11:11. La Podul Olt, locul în care se va instala vama oltenească, s-a lucrat toată ziua la pregătirea spațiilor verzi și la igienizarea zonei. Iar pe Esplanadă se instalează meșterii populari și scena pentru spectacole. Organizatorii promit și anul acesta o ediție de pomină, cu spectacole, bancuri, glume și voie bună, așa cum le place oltenilor.
13 Sep 2018