Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Exces de birocrație în cabinetele medicilor
10.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1370

Solicitări de adeverințe, scutiri, avize, toate sunt nelipsite din cabinetului unui medic de familie, zi de zi. La el ajung părinți și elevi care sunt trimiși de la școală sau de la grădiniță să aducă diferite documente medicale, multe dintre el fără nicio valoare reală. Medicii se revoltă și le cer celor din cabinetele școlare să nu mai pună oamenii pe drumuri, dacă nu este absolut necesar.


 Mulți copii bolnavi la ușă, părinți și un alt copil care trebuie consultat. Este imaginea din cabinetul unui medic de familie pediatru cunoscut din Slatina, într-o zi obișnuită de lucru. Părinții sunt trimiși de la școală sau de la grădiniță să aducă tot felul de documente.
Pentru a depista eventualele probleme care să îl împiedice pe copil să facă ora de sport ar fi nevoie de investigații de specialitate, nu de o adeverință. Iar în cazul preșcolarilor, scutirile medicale sunt nejustificate.
Iar părinții ar trebui să ia atitudine atunci când sunt puși pe drumuri, pentru acte medicale inutile.

De asemenea, pentru înscrierea copiilor la grădiniță, creșă sau școală, singurele documente care pot fi solicitate de cadrele medicale din aceste instituții sunt avizul epidemiologic și adeverința cu mențiunea „clinic sănătos”.


Șofer mort în accident la Valea Mare

Un bărbat și-a pierdut viața într-un cumplit accident de circulație petrecut, ieri, pe DN 65, în localitatea Valea Mare. Acesta conducea o autoutilitară, când a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, lovind un autoturism. Imaginile de la locul accidentului sunt terifiante. Autoutilitara s-a răsturnat peste autoturism, iar șoferul acesteia a rămas încarcerat. Vă avertizăm că urmează informații și imagini cu un puternic impact emoțional.
20 Nov 2017