Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Mai puține viroze și pneumonii
31.10.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 141

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică ne informează că în intervalul 23-29 octombrie au fost înregistrate mai puţine infecţii acute respiratorii și pneumonii decât în săptămâna precedentă.


Cele două afecțiuni s-au manifestat la 130 de persoane, fără a avea tendință de tip epidemic, încadrându-se astfel în limitele intervalului așteptat ale circulației virusurilor gripale pentru această perioadă. Vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică, spun cei de la DSP. În practică nu se poate lua deocamdată această măsură pentru un număr mare de pacienți. Doar 324 de doze de vaccin gripal au fost repartizate de Ministerul Sănătății pentru județul Olt în luna octombrie, deși au fost solicitate în primă fază 30.000. Există și promisiunea că începând din a doua jumătate a lunii noiembrie va fi livrată a doua și a treia tranșă de vaccin gripal. 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018