Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Au venit vaccinurile. Lipsește Diftavaxul
31.10.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 194

Vaccinurile importante care au lipsit o perioadă de timp din depozitul Direcției de Sănătate Publică Olt se găsesc acum în cabinetele medicilor de familie. Reprezentanții instituției spun că s-a rezolvat criza vaccinurilor, iar în prezent un singur produs biologic mai lipsește. Este vorba despre Diftavax, care se administrează împotriva difteriei și tetanosului. Medicii speră să îl primească până la finalul anului.


Imunizarea este o măsură de protecție-prevenție a organismului împotriva unor boli infecțioase. Populația trebuie să accepte că nu există medicamente și vaccinuri care să ofere siguranță de 100%, motiv pentru care încrederea în utilizarea acestora trebuie sa aibă la bază avantajele și nu dezavantajele. Este mesajul transmis de Direcția de Sănătate Publică Olt, pentru a încuraja populația să se vaccineze. În prezent, județul Olt nu se mai confruntă cu lipsă de vaccinuri. Majoritatea vaccinurilor incluse în Programul Național se găsesc în cabinetele medicilor de familie.
Un singur vaccin lipsește de câteva luni bune, iar reprezentanții DSP spun că nu au vești de la Ministerul Sănătății privind aprovizionarea cu acesta.
Probleme mai sunt și cu vaccinul gripal. Doar 324 de doze au ajuns săptămâna trecută în județul Olt, deși necesarul este de 30.000. Reprezentanții DSP îndeamnă populația să se imunizeze, pentru a se proteja de boli grave, care pot duce chiar la deces.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Rușii scot la vânzare acțiunile Alro

Acționarii majoritari ai Alro, Vimetco și Conef anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a acțiunilor pe care le dețin. Acționarii principali dețin aproape 84,2% din acțiunile companiei, iar în anunțul de vânzare nu este specificat câte dintre acestea vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată în contextul în care, în primul trimestru al acestui an, Alro a înregistrat un profit net superior celui din anul precedent.
18 Iun 2018

„Alege oaia!” ajunge la Slatina, în weekend

Caravana „Alege oaia!” ajunge la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Vizitatorii standurilor special amenajate pe esplanadă vor avea posibilitatea să descopere savoarea preparatelor din carne de oaie și a brânzeturilor. De la eveniment nu va lipsi părintele acestei campanii menite să revitalizeze creșterea și consumul de carne de oaie. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vine însoțit de vicepremierul Paul Stănescu, senator de Olt, și de alți oficiali din Guvernul României.
19 Iun 2018