Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Au venit vaccinurile. Lipsește Diftavaxul
31.10.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 188

Vaccinurile importante care au lipsit o perioadă de timp din depozitul Direcției de Sănătate Publică Olt se găsesc acum în cabinetele medicilor de familie. Reprezentanții instituției spun că s-a rezolvat criza vaccinurilor, iar în prezent un singur produs biologic mai lipsește. Este vorba despre Diftavax, care se administrează împotriva difteriei și tetanosului. Medicii speră să îl primească până la finalul anului.


Imunizarea este o măsură de protecție-prevenție a organismului împotriva unor boli infecțioase. Populația trebuie să accepte că nu există medicamente și vaccinuri care să ofere siguranță de 100%, motiv pentru care încrederea în utilizarea acestora trebuie sa aibă la bază avantajele și nu dezavantajele. Este mesajul transmis de Direcția de Sănătate Publică Olt, pentru a încuraja populația să se vaccineze. În prezent, județul Olt nu se mai confruntă cu lipsă de vaccinuri. Majoritatea vaccinurilor incluse în Programul Național se găsesc în cabinetele medicilor de familie.
Un singur vaccin lipsește de câteva luni bune, iar reprezentanții DSP spun că nu au vești de la Ministerul Sănătății privind aprovizionarea cu acesta.
Probleme mai sunt și cu vaccinul gripal. Doar 324 de doze au ajuns săptămâna trecută în județul Olt, deși necesarul este de 30.000. Reprezentanții DSP îndeamnă populația să se imunizeze, pentru a se proteja de boli grave, care pot duce chiar la deces.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Construcții noi pe terenul unității militare

Un ansamblu de locuințe, o creșă și o grădiniță sunt imobilele pe care municipalitatea vrea să le construiască pe terenul fostei unități militare, intrat recent în patrimoniul Slatinei. Autoritățile sunt în discuții cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea contractării unui împrumut, pentru ridicarea blocurilor. Clădirile pentru creșă și grădiniță vor fi construite din temelii, tot de Primăria Slatina.
12 Feb 2018