Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Grad superior pentru spitalul din Caracal
30.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 159

Cu modernizarea maternității, înființarea unei secții de psihiatrie și cooptarea de medici tineri, Spitalul Municipal Caracal poate deveni o unitate medicală de gradul a III-lea. Numărul medicilor a crescut, a fost achiziționată aparatură nouă, iar numărul pacienților tratați aici este din ce în ce mai mare. Conducerea spitalului și Primăria Caracal fac eforturi pentru reclasificare. De asemenea, senatorul Renică Diaconescu, vicepreședintele Comisiei pentru sănătate, din Senat, susține acest demers.


 Planuri mari pentru Spitalul Municipal din Caracal. Conducerea unității face demersuri pentru transformarea din spital de gradul IV, cum este acum, în unitate de gradul III. În ultimii ani au venit medici noi, iar gama de servicii s-a extins, așa că se impune o reclasificare.
Un pas important a fost realizarea unei structuri noi, demers ce presupune reorganizarea maternității și înființarea unei secții noi.
În acest demers, un ajutor important a fost primit din partea senatorului Renică Diaconescu, vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate din Senatul României.
Spitalul din Caracal are o poziție strategică, are medici buni și oferă servicii de calitate pentru toată zona de sud a județului, explică reprezentanții Primăriei Caracal.
Potrivit clasificării realizate de Ministerul Sănătății, spitalele de categoria a III-a deservesc populaţia judeţului şi doar ca excepţie pacienţi din judeţele limitrofe, pentru afecțiuni cu grad mediu de complexitate. Cele clasificate în categoria a IV deservesc populaţia locală, pentru afecţiuni cu grad mic de complexitate.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
OLTTV LIVE

Sărbători de poveste, la Slatina

O lună magică, în care luminile festive vor împodobi orașul, colindele vor răsuna în fiecare seară, iar Moș Crăciun îi va întâmpina pe copii în căsuța lui de pe Esplanadă. Asta îi așteaptă pe slătineni, începând cu 1 Decembrie, când se deschide Târgul de Crăciun. Momentul festiv va fi marcat printr-un concert susținut de Ducu Bertzi și formația sa. În săptămâna dinaintea Nașterii Domnului, Moș Crăciun va porni și cu trăsura prin oraș, să împartă cadouri la toți copiii, iar Narcisa Suciu ne va încânta cu colindele ei.
13 Nov 2017

Fără sensuri unice pe Libertății și Cornișei?

Circulație în ambele sensuri pe Libertății și Cornișei, păstrarea sensului unic pe strada Primăverii. Aceste prevederi sunt cuprinse într-un proiect aflat în consultare publică pe site-ul Primărie Slatina. Cetățenii pot studia propunerile autorităților și pot vota „pentru” sau „împotriva” acestor modificări. Înainte de decizia finală se va efectua însă un studiu de trafic, iar cetățenii din zonele vizate vor fi chemați să își spună punctul de vedere.
10 Nov 2017

Anchetă pentru copiii Melaniei Renghea

Relu Renghea, soțul fostei polițiste Melania Renghea, condamnată la închisoare pentru tentativă de omor, s-a sinucis aseară în locuința din satul Proaspeți, comuna Curtișoara. Acesta a fost găsit de soacra sa, spânzurat de un pom. Polițista se află la închisoare, iar bărbatul avea grijă de cei trei copii ai lor. Micuții sunt acum în grija părinților femeii, iar reprezentanții Protecției Copilului au demarat astăzi o anchetă, pentru a stabili cui vor fi încredințați minorii.
10 Nov 2017

Paul Stănescu - „Pentru un viitor sustenabil”

Vicepremierul Paul Stănescu a susținut ieri, la Palatul Victoria, un discurs despre Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă, în cadrul evenimentului „Pentru un viitor sustenabil”. Cu această ocazie, reprezentanții Guvernului au anunțat că România începe procesul de revizuire a acestei strategii, care își propune, până în 2030, eradicarea tuturor formelor de sărăcie, lupta împotriva inegalităților și combaterea schimbările climatice.
15 Nov 2017