Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Prevenția – mărul discordiei între medici și CAS
26.10.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 203

Medicii de familie din județul Olt nu fac prevenție. Asta le-a spus președintele Casei de Sănătate, Florin Ciocan, în cadrul unei întâlniri. În timp ce unii medici au spus că prevenția este foarte greu de făcut, președintele Colegiului Medicilor de Familie Olt a afirmat că nu mai este timp pentru așa ceva, întrucât populația județului este foarte bolnavă.


 Au fost discuții aprinse, ieri, între medicii de familie și reprezentanții Casei de Sănătate Olt. Invitați la o întâlnire cu prefectul județului și cei de la Direcția de Sănătate Publică, medicii au fost acuzați că nu trimit pacienții la analize preventive.
Florin Ciocan, președinte CAS Olt (1036)-01
În replică, medicii au spus că prevenția se face foarte greu.
În discuție a intervenit și prefectul județului, care i-a rugat pe medici să fie mai responsabili.
Reprezentantul Colegiului Medicilor de Familie Olt le-a luat apărarea colegilor săi, spunând că nu mai este timp pentru prevenție.
De la începutul anului, niciun medic de familie din județ nu a solicitat la Casa de Sănătate formulare de trimitere la investigații de prevenție și nici un pacient nu a fost trimis la analize.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
OLTTV LIVE

Sărbători de poveste, la Slatina

O lună magică, în care luminile festive vor împodobi orașul, colindele vor răsuna în fiecare seară, iar Moș Crăciun îi va întâmpina pe copii în căsuța lui de pe Esplanadă. Asta îi așteaptă pe slătineni, începând cu 1 Decembrie, când se deschide Târgul de Crăciun. Momentul festiv va fi marcat printr-un concert susținut de Ducu Bertzi și formația sa. În săptămâna dinaintea Nașterii Domnului, Moș Crăciun va porni și cu trăsura prin oraș, să împartă cadouri la toți copiii, iar Narcisa Suciu ne va încânta cu colindele ei.
13 Nov 2017

Fără sensuri unice pe Libertății și Cornișei?

Circulație în ambele sensuri pe Libertății și Cornișei, păstrarea sensului unic pe strada Primăverii. Aceste prevederi sunt cuprinse într-un proiect aflat în consultare publică pe site-ul Primărie Slatina. Cetățenii pot studia propunerile autorităților și pot vota „pentru” sau „împotriva” acestor modificări. Înainte de decizia finală se va efectua însă un studiu de trafic, iar cetățenii din zonele vizate vor fi chemați să își spună punctul de vedere.
10 Nov 2017

Anchetă pentru copiii Melaniei Renghea

Relu Renghea, soțul fostei polițiste Melania Renghea, condamnată la închisoare pentru tentativă de omor, s-a sinucis aseară în locuința din satul Proaspeți, comuna Curtișoara. Acesta a fost găsit de soacra sa, spânzurat de un pom. Polițista se află la închisoare, iar bărbatul avea grijă de cei trei copii ai lor. Micuții sunt acum în grija părinților femeii, iar reprezentanții Protecției Copilului au demarat astăzi o anchetă, pentru a stabili cui vor fi încredințați minorii.
10 Nov 2017

Paul Stănescu - „Pentru un viitor sustenabil”

Vicepremierul Paul Stănescu a susținut ieri, la Palatul Victoria, un discurs despre Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă, în cadrul evenimentului „Pentru un viitor sustenabil”. Cu această ocazie, reprezentanții Guvernului au anunțat că România începe procesul de revizuire a acestei strategii, care își propune, până în 2030, eradicarea tuturor formelor de sărăcie, lupta împotriva inegalităților și combaterea schimbările climatice.
15 Nov 2017