Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Vaccinul gripal: Frecție la piciorul de lemn
25.10.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 69

Deși ministrul Sănătății a anunțat cu mare tam-tam începerea campaniei de vaccinare împotriva gripei, doar 324 de doze au ajuns astăzi în depozitul Direcției de Sănătate Publică Olt. Necesarul ar fi, doar pentru început, de 30.000 de doze. Vaccinul primit va fi destinat personalului medico-sanitar din Secțiile Terapie Intensivă, Neonatologie, și Ambulanță, dar și pacienților internați. Problema este că nici pentru aceștia dozele nu sunt suficiente. Anunțul a stârnit nemulțumiri din partea medicilor de familie.


 Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au anunțat, astăzi, în cadrul unei întâlniri cu medicii de familie din județ, că au primit o primă tranșă de vaccin gripal, pentru imunizarea populației. Este vorba despre o cantitate nesemnificativă, care nu ajunge nici măcar pentru vaccinarea cadrelor medicale, care trebuie imunizate cu prioritate.
Anunțul a stârnit nemulțumire în rândul medicilor de familie, prezenți la întâlnirea desfășurată astăzi la Consiliul Județean Olt.
Deranjat de reacția medicilor de familie, directorul DSP Olt, Andrei Iordache, a simțit nevoia să intervină.
Tot de la reprezentanții DSP, aflăm că în România mor foarte multe persoane din cauza gripei.
O nouă tranșă de vaccin gripal va ajunge în Olt abia după jumătatea lunii noiembrie. La întâlnirea de astăzi au participat reprezentanți ai DSP, de la Casa de Sănătate și medici de familie. Convocarea a fost făcută de prefectul Silviu Neacșu, cu scopul de a fi dezbătute problemele cu care se confruntă și unii și alții, și pentru găsirea unor soluții.


Șofer mort în accident la Valea Mare

Un bărbat și-a pierdut viața într-un cumplit accident de circulație petrecut, ieri, pe DN 65, în localitatea Valea Mare. Acesta conducea o autoutilitară, când a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, lovind un autoturism. Imaginile de la locul accidentului sunt terifiante. Autoutilitara s-a răsturnat peste autoturism, iar șoferul acesteia a rămas încarcerat. Vă avertizăm că urmează informații și imagini cu un puternic impact emoțional.
20 Nov 2017