Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Vaccinul gripal: Frecție la piciorul de lemn
25.10.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 86

Deși ministrul Sănătății a anunțat cu mare tam-tam începerea campaniei de vaccinare împotriva gripei, doar 324 de doze au ajuns astăzi în depozitul Direcției de Sănătate Publică Olt. Necesarul ar fi, doar pentru început, de 30.000 de doze. Vaccinul primit va fi destinat personalului medico-sanitar din Secțiile Terapie Intensivă, Neonatologie, și Ambulanță, dar și pacienților internați. Problema este că nici pentru aceștia dozele nu sunt suficiente. Anunțul a stârnit nemulțumiri din partea medicilor de familie.


 Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au anunțat, astăzi, în cadrul unei întâlniri cu medicii de familie din județ, că au primit o primă tranșă de vaccin gripal, pentru imunizarea populației. Este vorba despre o cantitate nesemnificativă, care nu ajunge nici măcar pentru vaccinarea cadrelor medicale, care trebuie imunizate cu prioritate.
Anunțul a stârnit nemulțumire în rândul medicilor de familie, prezenți la întâlnirea desfășurată astăzi la Consiliul Județean Olt.
Deranjat de reacția medicilor de familie, directorul DSP Olt, Andrei Iordache, a simțit nevoia să intervină.
Tot de la reprezentanții DSP, aflăm că în România mor foarte multe persoane din cauza gripei.
O nouă tranșă de vaccin gripal va ajunge în Olt abia după jumătatea lunii noiembrie. La întâlnirea de astăzi au participat reprezentanți ai DSP, de la Casa de Sănătate și medici de familie. Convocarea a fost făcută de prefectul Silviu Neacșu, cu scopul de a fi dezbătute problemele cu care se confruntă și unii și alții, și pentru găsirea unor soluții.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenii & Restu’ lumii”, gata de start

Se fac ultimele pregătiri în Slatina, pentru ediția a XXIV-a a Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii”, care începe mâine, la ora 11:11. La Podul Olt, locul în care se va instala vama oltenească, s-a lucrat toată ziua la pregătirea spațiilor verzi și la igienizarea zonei. Iar pe Esplanadă se instalează meșterii populari și scena pentru spectacole. Organizatorii promit și anul acesta o ediție de pomină, cu spectacole, bancuri, glume și voie bună, așa cum le place oltenilor.
13 Sep 2018