Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Sute de olteni cu viroze și pneumonii
11.10.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 458

Peste 1.500 de olteni au fost diagnosticați cu viroze și pneumonii, în ultima săptămână. Numărul îmbolnăvirilor este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, iar medicii spun că o cauză o reprezintă temperaturile scăzute din ultimele zile. Deși pentru prevenirea îmbolnăvirii este recomandată imunizarea, vaccinul împotriva gripei lipsește în județul Olt.


 Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au început raportarea cazurilor de viroze și pneumonii, în perioada sezonului rece. Astfel, prima raportare, primul val de îmbolnăviri. Potrivit datelor transmise, în ultima săptămână au fost înregistrate 1.543 de infecții respiratorii cu 50 de internări și 392 de pneumonii cu 69 de internări. Vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură si eficientă masură de prevenție, susțin reprezentanții DSP Olt. Tot ei ne informează și că vaccinul lipsește, deocamdată, în Olt.
“In cursul lunii septembrie, D.S.P.- Olt a inventariat 30.000 persoane, considerate la risc si care doresc să se vaccineze antigripal în sezonul 2017- 2018”, se arată în comunicatul DSP.
Nu se știe însă când va ajunge vaccinul în Olt. În lipsa acestuia, medicii recomandă să încercăm șă prevenim noi îmbolnăvirea.
Pentru limitarea extinderii infecțiilor virale, inclusiv gripă, D.S.P. – Olt recomandă:
-evitarea zonelor aglomerate;
-evitarea contactului cu persoane bolnave;
-evitarea expunerilor în zonele aglomerate, cât și în perioadele cu schimbări bruște de temperatură;
-respectarea unui regim sănătos de viață-alimentație bogată în legume și fructe;
-adaptarea unei ținute vestimentare adecvate sezonului.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

OLTTV LIVE

Dan Mihai și-a riscat viața pentru o altă viață

O tânără de 18 ani a fost salvată, sâmbătă, de la înec de un membru al Clubului Slatina Running, care se afla la alergat în zonă. Acesta a fost felicitat și premiat, astăzi, de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în cadrul unei ședințe festive. Tânăra, cunoscută cu afecțiuni psihice, este acum internată în spital și se află în afara oricărui pericol. Urmează detalii care vă pot afecta emoțional.
11 Dec 2017