Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sute de olteni cu viroze și pneumonii
11.10.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 468

Peste 1.500 de olteni au fost diagnosticați cu viroze și pneumonii, în ultima săptămână. Numărul îmbolnăvirilor este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, iar medicii spun că o cauză o reprezintă temperaturile scăzute din ultimele zile. Deși pentru prevenirea îmbolnăvirii este recomandată imunizarea, vaccinul împotriva gripei lipsește în județul Olt.


 Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au început raportarea cazurilor de viroze și pneumonii, în perioada sezonului rece. Astfel, prima raportare, primul val de îmbolnăviri. Potrivit datelor transmise, în ultima săptămână au fost înregistrate 1.543 de infecții respiratorii cu 50 de internări și 392 de pneumonii cu 69 de internări. Vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură si eficientă masură de prevenție, susțin reprezentanții DSP Olt. Tot ei ne informează și că vaccinul lipsește, deocamdată, în Olt.
“In cursul lunii septembrie, D.S.P.- Olt a inventariat 30.000 persoane, considerate la risc si care doresc să se vaccineze antigripal în sezonul 2017- 2018”, se arată în comunicatul DSP.
Nu se știe însă când va ajunge vaccinul în Olt. În lipsa acestuia, medicii recomandă să încercăm șă prevenim noi îmbolnăvirea.
Pentru limitarea extinderii infecțiilor virale, inclusiv gripă, D.S.P. – Olt recomandă:
-evitarea zonelor aglomerate;
-evitarea contactului cu persoane bolnave;
-evitarea expunerilor în zonele aglomerate, cât și în perioadele cu schimbări bruște de temperatură;
-respectarea unui regim sănătos de viață-alimentație bogată în legume și fructe;
-adaptarea unei ținute vestimentare adecvate sezonului.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Oltenii luară banii pentru tomate

Primii 1.000 de legumicultori olteni înscriși în Programul Tomata care au depus documentele justificative ce atestă vinderea celor 2.000 de kilograme de roșii au primit banii. Reprezentanții Direcției Agricole spun că, până la sfârșitul săptămânii, alți o mie de fermieri vor avea banii în conturi. Pentru ciclul întâi al producției producătorii mai au la dispoziție doar două zile să-și valorifice marfa, termenul limită fiind 15 iunie.
13 Iun 2018

Rușii scot la vânzare acțiunile Alro

Acționarii majoritari ai Alro, Vimetco și Conef anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a acțiunilor pe care le dețin. Acționarii principali dețin aproape 84,2% din acțiunile companiei, iar în anunțul de vânzare nu este specificat câte dintre acestea vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată în contextul în care, în primul trimestru al acestui an, Alro a înregistrat un profit net superior celui din anul precedent.
18 Iun 2018