Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sute de olteni cu viroze și pneumonii
11.10.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 471

Peste 1.500 de olteni au fost diagnosticați cu viroze și pneumonii, în ultima săptămână. Numărul îmbolnăvirilor este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, iar medicii spun că o cauză o reprezintă temperaturile scăzute din ultimele zile. Deși pentru prevenirea îmbolnăvirii este recomandată imunizarea, vaccinul împotriva gripei lipsește în județul Olt.


 Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au început raportarea cazurilor de viroze și pneumonii, în perioada sezonului rece. Astfel, prima raportare, primul val de îmbolnăviri. Potrivit datelor transmise, în ultima săptămână au fost înregistrate 1.543 de infecții respiratorii cu 50 de internări și 392 de pneumonii cu 69 de internări. Vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură si eficientă masură de prevenție, susțin reprezentanții DSP Olt. Tot ei ne informează și că vaccinul lipsește, deocamdată, în Olt.
“In cursul lunii septembrie, D.S.P.- Olt a inventariat 30.000 persoane, considerate la risc si care doresc să se vaccineze antigripal în sezonul 2017- 2018”, se arată în comunicatul DSP.
Nu se știe însă când va ajunge vaccinul în Olt. În lipsa acestuia, medicii recomandă să încercăm șă prevenim noi îmbolnăvirea.
Pentru limitarea extinderii infecțiilor virale, inclusiv gripă, D.S.P. – Olt recomandă:
-evitarea zonelor aglomerate;
-evitarea contactului cu persoane bolnave;
-evitarea expunerilor în zonele aglomerate, cât și în perioadele cu schimbări bruște de temperatură;
-respectarea unui regim sănătos de viață-alimentație bogată în legume și fructe;
-adaptarea unei ținute vestimentare adecvate sezonului.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenii & Restu’ lumii”, gata de start

Se fac ultimele pregătiri în Slatina, pentru ediția a XXIV-a a Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii”, care începe mâine, la ora 11:11. La Podul Olt, locul în care se va instala vama oltenească, s-a lucrat toată ziua la pregătirea spațiilor verzi și la igienizarea zonei. Iar pe Esplanadă se instalează meșterii populari și scena pentru spectacole. Organizatorii promit și anul acesta o ediție de pomină, cu spectacole, bancuri, glume și voie bună, așa cum le place oltenilor.
13 Sep 2018