Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Angajații Ambulanței, la proteste în Capitală
11.10.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 175

Angajații Serviciilor de Ambulanță din toată țara au protestat astăzi la București. Peste 600 de ambulanțieri, printre care și angajați din județul Olt, au pichetat Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății și pe cel al Finanțelor. Sindicaliștii au cerut modificarea Legii privind salarizarea personalului bugetar, suplimentarea posturilor, dar și condiții mai bune de lucru.


 Continuă protestele în sănătate. Angajații de la Serviciul de Ambulanță Olt, alături de colegii din celelalte județe din țară au ieșit astăzi în stradă. Peste 600 de persoane au participat la manifestări.
Protestele ambulanțierilor au demarat la începutul lunii octombrie. Printre revendicări se află stoparea diminuării veniturilor lunare, a sporurilor, acordarea de tichete de masă și în 2018 și suplimentarea de personal. Ambulanțierii nu sunt de acord nici cu trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.
Ministrul Sănătății le-a promis că nu vor exista scăderi salariale și că problema parcului auto va fi rezolvată în cel mai scurt timp.
"Vreau să vă asigur că nu vor exista scăderi salariale în domeniul Ambulanței. Pe de altă parte, am discutat despre problema parcului auto și vreau să vă anunț că astăzi, pe ordinea de zi, este anunțat actul normativ care reglementează achiziționarea de ambulanțe. Va porni imediat achiziția", a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog.
Sindicaliștii spun că, în cazul în care promisiunile nu vor fi onorate, vor continua protestele și vor intra chiar în grevă generală.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

OLTTV LIVE

Dan Mihai și-a riscat viața pentru o altă viață

O tânără de 18 ani a fost salvată, sâmbătă, de la înec de un membru al Clubului Slatina Running, care se afla la alergat în zonă. Acesta a fost felicitat și premiat, astăzi, de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în cadrul unei ședințe festive. Tânăra, cunoscută cu afecțiuni psihice, este acum internată în spital și se află în afara oricărui pericol. Urmează detalii care vă pot afecta emoțional.
11 Dec 2017