Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Spitalele din Olt ar putea rămâne fără linii de gardă
10.10.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 210

Spitalul Județean de Urgență Slatina, dar și celelalte spitale din județ, ar putea rămâne fără linii de gardă, dacă un ordin al ministrului Sănătății va intra în vigoare. Acesta prevede ca, după o gardă, medicii să aibă liber 24 de ore obligatoriu. Ordinul nu poate fi însă aplicat în niciun spital din țară, pentru că nu sunt medici suficienți. Reprezentanții Spitalului Slatina au trimis deja adresă la minister, pentru a cere lămuriri.


 Un ordin mai vechi al Ministrului Sănătății prevede că după gărzi, medicii să aibă liber 24 de ore. Teoretic, așa este normal, practic însă nu se poate, spun reprezentanții sindicatelor medicilor.
Medicii spun ca ar putea chiar să fie acuzați de malpraxis, dacă ordinul va trebui aplicat și nu vor fi găsite soluții.
Pentru ca ordinul să poată fi aplicat, este nevoie de minimum 12 medici pe fiecare secție. În prezent, aproape nici o secție nu are toate posturile ocupate.
Atât reprezentanții sindicatelor, cât și cei ai Spitalului Slatina, au făcut adrese către ministerul Sănătății, pentru a primi lămuriri. La fel au procedat și multe alte spitale din țară. Până acum, niciun răspuns.

gărzi medici Slatina
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Trei drumuri, în reabilitare pe fonduri europene

Trei proiecte ale Consiliului Județean de reabilitare a unor drumuri pe fonduri europene sunt în plină desfășurare. Cel mai avansat dintre ele vizează tronsonul dintre Dăneasa și Verguleasa, pentru care în perioada următoare va fi desemnat proiectantul. De asemenea, drumul care traversează Valea Oltului este în faza de precontractare, autoritățile județene așteptând semnarea documentului de acordare a finanțării europene.
17 Sep 2018