Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Vaccinul antigripal nu este pentru toată lumea
06.10.2017
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 237

Vaccinul antigripal nu este suficient nici anul acesta, pentru județul Olt. Deși reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au solicitat Ministerului Sănătății 30.000 de doze, la nivel național se vor distribui deocamdată doar 19.000. Prioritate la imunizare au bolnavii internați în spital și personalul medico-sanitar.


De săptămâna viitoare, începe monitorizarea cazurilor de gripă la nivel de județ. Până acum însă, vaccinul nu a ajuns în depozitul Direcției de Sănătate Publică, deși necesarul a fost solicitat încă din vară.
Reprezentanții DSP spun că nu își explică răspunsul ministerului și speră să primească cele 30.000 de doze solicitate. La rândul lor, oamenii spun că vor să se vaccineze, pentru a se proteja de gripă. Nu înțeleg însă de ce vaccinurile nu sunt niciodată suficiente pentru populație.
Anul trecut, în județul Olt s-au înregistrat peste o sută de cazuri de gripă, iar cinci persoane au decedat.
 

vaccin lipsa imunizare minister
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

OLTTV LIVE

Fără „Masă caldă” în Olt

50 de școli cu peste 20 de mii de elevi au fost incluse anul trecut în proiectul „Masa caldă”. Însă programul a funcționat doar în câteva dintre ele. Cu toate acestea, ministerul Educației îl consideră un succes și a dublat numărul școlilor unde va fi implementat. Guvernul a aprobat, miercuri, lista celor 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat în care se aplică, în anul şcolar 2017-2018. Pe aceasta nu se află nicio școală din județul Olt.
07 Dec 2017