Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
S-au întors din vacanță cu păduchi și bolnavi
29.09.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 404

Peste 130 de copii din județul Olt s-au întors la școală, după vacanța de vară, cu păduchi pe cap. Alți peste 150 au fost găsiți cu boli infecțioase, roșu în gât sau pediculoză. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică spun că, deși numărul copiilor cu probleme este mai mic față de anul trecut, igiena rămâne totuși o problemă în multe familie, mai ales din mediul rural.


Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au efectuat controale în toate școlile din județ, după începerea noului an școlar. Toți școlarii și preșcolarii au fost verificați din punct de vedere al stării de sănătate, ocazie cu care a fost găsiți zeci de copii cu păduchi sau alte boli.
La o săptămână după primul control, reprezentanții DSP au făcut noi verificări, iar rezultatele au fost bune. Doar câțiva copii au mai fost găsiți cu probleme.
Potrivit celor de la DSP, cele mai multe cazuri de elevi cu probleme au fost descoperite în mediul rural.
 

păduchi DSP Olt
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

OLTTV LIVE

Fără „Masă caldă” în Olt

50 de școli cu peste 20 de mii de elevi au fost incluse anul trecut în proiectul „Masa caldă”. Însă programul a funcționat doar în câteva dintre ele. Cu toate acestea, ministerul Educației îl consideră un succes și a dublat numărul școlilor unde va fi implementat. Guvernul a aprobat, miercuri, lista celor 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat în care se aplică, în anul şcolar 2017-2018. Pe aceasta nu se află nicio școală din județul Olt.
07 Dec 2017