Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
S-au întors din vacanță cu păduchi și bolnavi
29.09.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 408

Peste 130 de copii din județul Olt s-au întors la școală, după vacanța de vară, cu păduchi pe cap. Alți peste 150 au fost găsiți cu boli infecțioase, roșu în gât sau pediculoză. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică spun că, deși numărul copiilor cu probleme este mai mic față de anul trecut, igiena rămâne totuși o problemă în multe familie, mai ales din mediul rural.


Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au efectuat controale în toate școlile din județ, după începerea noului an școlar. Toți școlarii și preșcolarii au fost verificați din punct de vedere al stării de sănătate, ocazie cu care a fost găsiți zeci de copii cu păduchi sau alte boli.
La o săptămână după primul control, reprezentanții DSP au făcut noi verificări, iar rezultatele au fost bune. Doar câțiva copii au mai fost găsiți cu probleme.
Potrivit celor de la DSP, cele mai multe cazuri de elevi cu probleme au fost descoperite în mediul rural.
 

păduchi DSP Olt
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Investiții pentru micii școlari, la Minulescu

Cu sprijinul autorităților locale și al Ministerului Educației, Colegiul „Ion Minulescu” se extinde, pentru a oferi condiții cât mai bune de studiu inclusiv pentru copiii de la clasele primare. Astfel, un corp nou de clădire cu 15 săli de clasă, este aproape finalizat. Primăria va mai moderniza o clădire în care vor fi amenajate încă șase săli de clasă, iar zona destinată activităților after school se mărește.
20 Feb 2018