Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
S-au întors din vacanță cu păduchi și bolnavi
29.09.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 415

Peste 130 de copii din județul Olt s-au întors la școală, după vacanța de vară, cu păduchi pe cap. Alți peste 150 au fost găsiți cu boli infecțioase, roșu în gât sau pediculoză. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică spun că, deși numărul copiilor cu probleme este mai mic față de anul trecut, igiena rămâne totuși o problemă în multe familie, mai ales din mediul rural.


Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au efectuat controale în toate școlile din județ, după începerea noului an școlar. Toți școlarii și preșcolarii au fost verificați din punct de vedere al stării de sănătate, ocazie cu care a fost găsiți zeci de copii cu păduchi sau alte boli.
La o săptămână după primul control, reprezentanții DSP au făcut noi verificări, iar rezultatele au fost bune. Doar câțiva copii au mai fost găsiți cu probleme.
Potrivit celor de la DSP, cele mai multe cazuri de elevi cu probleme au fost descoperite în mediul rural.
 

păduchi DSP Olt
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Trei drumuri, în reabilitare pe fonduri europene

Trei proiecte ale Consiliului Județean de reabilitare a unor drumuri pe fonduri europene sunt în plină desfășurare. Cel mai avansat dintre ele vizează tronsonul dintre Dăneasa și Verguleasa, pentru care în perioada următoare va fi desemnat proiectantul. De asemenea, drumul care traversează Valea Oltului este în faza de precontractare, autoritățile județene așteptând semnarea documentului de acordare a finanțării europene.
17 Sep 2018