Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Doar 13.000 de carduri de sănătate activate
21.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 98

Nu mai este o noutate pentru nimeni că, începând cu data de 1 mai 2015, cardul naţional de sănătate va deveni unicul instrument de validare a serviciilor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate. Până în prezent, la nivelul judeţului Olt au fost activate aproximativ 13.000 din cele peste 200.000 de carduri distribuite.




Pâna la 1 mai, cardul de sănătate este utilizat în paralel cu actualul sistem de validare a serviciilor medicale, astfel încât să se asigure şi accesul persoanelor care nu au intrat în posesia documentului. Majoritatea medicilor de familie din judeţ şi-au achiziţionat cititoare de carduri. La ora aceasta, Casa de Asigurări de Sănătate Olt mai are aproximativ 3.800 de carduri de sănătate de distribuit.

Cei care au intrat în posesia cardurilor de sănătate şi le-au activat sunt de părere că această iniţiativă este una foarte bună, neavând nimic de pierdut de pe urma ei.

De asemenea, procesul de tipărire şi de distribuire a cardului de sănătate continuă pentru asiguraţii care vor împlini în viitor vârsta de 18 ani, ori care dobândesc calitatea de asigurat. Cardurile neridicate vor fi păstrate la Casa de Asigurări de Sănătate Olt pe o perioadă de cinci ani, după care vor fi distruse.

Redactor: Raluca Brabete
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024