Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Instituția Prefectului, politizată
28.01.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 201

Prefectul și subprefectul nu vor mai avea statut de înalt funcționar public. Ultima ordonanță de urgență adoptată de Guvern va permite de acum înainte ca aceștia să fie și membri de partid. Președintele PSD Olt, Marius Oprescu, este de acord cu măsura legislativă, însă nu și cu modul în care s-a luat această decizie.


Ultima ordonanță de urgență adoptată de Guvernul României a schimbat radical statutul reprezentanților din teritoriu. Prefectul și subprefectul vor fi doar demnitari publici, astfel că, de acum înainte, vor putea ocupa și funcții politice. Președintele PSD Olt a criticat dur modul de implementare a acestei decizii, însă este de acord cu esența actului normativ.
Măsura nu este nouă. Potrivit președintelui PSD Olt, această inițiativă legislativă a fost dezbătută îndelung, însă a fost atacată vehement din toate părțile.
În acest moment, în cursa pentru funcția de prefect de Olt se află Florin Homorean, susținut de către Partidul Național Liberal, și Fănel Bădici, din partea USR-PLUS.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE