Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Alegerile locale, la linia de start
28.07.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 194

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat faptul că mâine va începe perioada electorală pentru alegerile locale din toamnă. Slătinenii speră ca pandemia de coronavirus să nu amâne acest scrutin, întrucât sunt dornici să meargă la vot. Mulți dintre ei spun că vor alege candidatul care va avea cel mai bun program electoral și că deja s-au gândit pe cine vor pune ștampila în septembrie.


 Pandemia de coronavirus a schimbat nu numai viața de zi cu zi a oamenilor, dar și lumea politică. După lungi dezbateri cu privire la ziua și modul de desfășurare a alegerilor locale din acest an, Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat ieri că startul perioadei electorale se dă mâine, 29 iulie 2020. În continuare sunt stabilite termene limită pentru fiecare etapă premergătoare alegerilor, cel mai importante dintre ele fiind:
7 – 18 august - perioda de depunere a candidaturilor;
22 septembrie – tipărirea buletinelor de vot;
22 septembrie - desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora, prin tragere la sorți computerizată;
26 septembrie, ora 7:00 – încheierea campaniei electorale;
27 septembrie, ora 7:00 – începerea votării;
27 septembrie, ora 21:00 – încheierea votării.
Slătinenii speră ca situația epidemiologică actuală să nu afecteze și programul alegerilor din acest an. Mulți dintre ei spun că este de datoria lor să își aleagă reprezentanții locali și că știu deja pe cine să voteze.
Potrivit reprezentanților Autorității Electorale Permanente, perioada de campanie electorală va începe pe 27 august și se va încheia pe 26 septembrie, cu o zi înainte de începerea votării.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020