Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Majorarea alocațiilor, amânată
15.01.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 459

Promulgată cu întârziere de președintele Klaus Iohannis, legea care prevede majorarea alocațiilor va fi aplicată abia din a doua parte a anului. Decizia liberalilor a stârnit revoltă în rândul parlamentarilor PSD, care au inițiat și au susținut proiectul de dublare a alocațiilor și vor ca schimbarea să se producă rapid.


Deși a fost promulgată, într-un final, de președinte, legea inițiată de PSD privind dublarea alocațiilor de stat pentru copii se blochează din nou. Guvernul PNL vrea să adopte o ordonanță de urgență prin care să amâne majorarea. Parlamentarii social democrați din Olt, care au susținut acest proiect ce vine în ajutorul familiilor cu copii, au criticat dur decizia liberalilor. Ar fi trebuit ca banii necesari dublării alocaților să fie prinși în buget, inclusiv pentru prima jumătate a anului, spun reprezentanți PSD.
„300 lei, respectiv 600 de lei pentru copiii de până la doi ani sau pentru cei cu handicap, nu acoperă cheltuielile lunare ale unui copil, dar este de trei ori mai mult decât primeau copiii din România, acum doi ani. PSD a găsit soluții și a reușit să dubleze, anual, alocațiile pentru copii pentru ca acestea să ajungă de la 84 lei la 300 de lei.
De aceea, Legea privind dublarea alocațiilor pentru copii, inițiată și votată de PSD, promulgată de președintele Iohannis trebuie pusă în aplicare imediat chiar dacă liberalii nu au prevăzut în buget fonduri pentru tot anul”, a declarat Marius Iancu, deputat PSD.
Legea privind dublarea alocațiilor pentru copii a fost inițiată de PSD și s-a lovit de refuzul celor de la PNL, care au cerut inițial retrimiterea la comisiile de specialitate a proiectului inițiat de social democrați. Propunerea liberalilor a fost respinsă de plenul Camerei Deputaților, iar legea a fost aprobată, pe 18 decembrie 2019.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020