Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Reguli noi în campania electorală
14.10.2019
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 242

Campania electorală aferentă primului tur de scrutin a început. Se anunţă zile grele pentru candidaţii la alegerile prezidențiale de anul acesta, posibilitățile de promovare fiind restrânse, iar micile atenții oferite votanților fiind interzise prin lege. Se pare că slătinenii nu cunosc toți candidații înscriși pe liste, iar așteptările lor se axează tot pe probleme ce țin, mai de grabă, de aparatul legislativ.


Campania pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie a început sâmbătă, cu 14 candidaţi la funcţia de şef al statului şi cu noi reguli de promovare. În campania electorală, competitorilor le este interzisă achiziționarea, oferirea, distribuirea sau darea, în mod direct sau indirect, a produselor cu însemnele formațiunilor politice, cum ar fi pixuri și căni, a produselor textile, dar și a celor alcoolice și alimentare.
În campania electorală sunt interzise bannerele, mesh-urile, panourile publicitare mobile, steagurile și ecranele publicitare, vehiculele inscripționate cu sloganuri de campanie și cele care difuzează materiale audio, spectacolele, serbările, dar și focurile de artificii. Pe un panou electoral, fiecare formațiune politică poate aplica un singur afiș. Până acum nu a fost mare înghesuială la lipirea acestor materiale de propaganda, pe avizierele din Slatina fiind un singur candidat. Așa se face că, din cauza publicității reduse, slătinenii nu cunosc toți candidații, unii considerând că niciunul dintre ei nu ar putea să îî reprezinte.
Chiar dacă alegerile din noiembrie au ca scop alegerea Președintelui României, cetățenii se arată mult mai îngrijorați de viitorul salariilor, pensiilor, dar și a locurilor de muncă pentru tineri.
Candidații înscriși în cursa pentru funcția de șef al statului, în ordinea numărului de pe buletinul de vot, sunt: Klaus Iohanis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor, Viorica Dăncilă, Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian-Constantin Popescu, John Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Ioana Bruynseels, Viorel Cataramă și Alexandru Cumpănașu. La finalul lunii noiembrie vom avea, cu siguranță, numele viitorului Președinte al României.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE