Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Se centralizează „găurile” din bugetele primăriilor
25.07.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 133

Consiliul Județean centralizează situațiile venite de la primăriile din Olt, legate de banii necesari salarizării și mai ales indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap. Conducerea instituției va solicita o întâlnire cu ministrul Finanțelor, pentru a cere sumele de care e nevoie pentru acoperirea acestor cheltuieli.


Indemnizațiile persoanelor cu handicap și salariile însoțitorilor sunt cheltuielile care creează cele mai mari probleme primarilor din județ. De anul acesta, sumele necesare trebuie alocate din bugetele locale, însă în unele primării nu sunt bani suficienți. De aceea, Consiliul Județean va analiza situația financiară a fiecărei localități.

Când vor avea toate cifrele centralizate, șefii județului vor merge la Ministerul Finanțelor Publice, să ceară o rectificare bugetară în baza sumelor reale, calculate pentru fiecare primărie în parte.

Pe parcursul anului, majoritatea primăriilor din județ au raportat o creștere a numărului indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a salariilor pentru însoțitorii lor.  

CJ Olt buget
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020