Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Paul Stănescu, greu de înlocuit
04.01.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 340

Președintele României a semnat decretul de eliberare din funcție a lui Paul Stănescu, fost ministru al Dezvoltării, Asta după ce, pe data de 20 noiembrie, când PSD a propus remanierea lui Stănescu, președintele Iohannis a refuzat înlocuirea sa cu Ilan Laufer. Nici cea de-a doua persoană propusă pentru a-i lua locul liderului PSD Olt, Olguța Vasilescu, nu a fost agreată de șeful statului.


Găsirea unui înlocuitor pentru Paul Stănescu, după remanierea și demisia sa de la Ministerul Dezvoltării e o misiune dificilă pentru Guvernul Dăncilă. După o perioadă de mai bine de o lună în care a refuzat să semneze eliberarea din funcție a lui Stănescu, președintele Iohannis a decis să emită un decret în acest sens. Șeful statului are pe masă și a doua propunerea PSD de înlocuire a lui Paul Stănescu. Olguța Vasilescu ar urma să preia portofoliul Dezvoltării, după ce propunerea inițială a social democraților pentru acest minister, Ilan Laufer a fost respinsă. Însă președintele a anunțat că va refuza și numirea Olguței Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării. El a declarat că decizia finală va fi anunțată la mijlocul săptămânii viitoare și are la bază argumente de legalitate și oportunitate.
Paul Stănescu a demisionat din funcția de ministru al Dezvoltării după ce PSD a decis, în noiembrie anul trecut, remanierea sa și a altor miniștri. Zilele trecute, când premierul Viorica Dăncilă a declarat că Guvernul a salvat Programul Operațional Regional, liderul PSD Olt a reacționat:
„…doamna prim-ministru Viorica Dăncilă ne-a recunoscut, mie şi echipei de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, meritele pe care le-am avut pentru salvarea unuia dintre cele mai performante programe care contribuie la dezvoltarea regională: Programul Operaţional Regional 2014-2020. După cum am mai spus, a fost o muncă de echipă, iar eu, ca ministru numit politic în această funcţie, am avut încredere în personalul tehnic din minister, care a venit cu propuneri pertinente şi realiste! Putem spune că, împreună, am salvat acest program şi nu am recurs la soluţii de compromis, propuse, în necunoştinţă de cauză, de anumiţi oameni politici, care au impresia că se pricep la orice!... Dar iată că un ministru pe care unii îl vor înlăturat din Guvern, din cauza unui delict de opinie, a reuşit să facă ceea ce alţii nu credeau că va fi posibil!”, a transmis Stănescu printr-un comunicat de presă.
Declarația lui face referire la decizia social democraților de schimbare a sa din funcție, după ce a cerut, împreună cu alți lideri ai partidului, demisia lui Dragnea de la conducerea PSD.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE