Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Codul Administrativ, votat luni de deputați
06.07.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 121

Noul Cod Administrativ va fi suspus luni aprobării, în Camera Deputaților, a anunțat astăzi, la Slatina, vicepremierul Paul Stănescu. Prefecții vor fi secretari de stat, primarii vor semna doar pentru oportunitate, nu și pentru legalitatea documentelor, iar șefii deconcentratelor vor fi manageri care pun în aplicare politica guvernului. Acestea și multe alte prevederi cu caracter de noutate ar putea intra în vigoare chiar din toamnă.


 Prezent astăzi la Slatina, să ia parte la dezbaterile organizate de Filiala Olt a Asociației Comunelor, vicepremierul Paul Stănescu a vorbit despre nou Cod Administrativ, care ar urma să primească săptămâna viitoare votul decisiv al deputaților.
Documentul care va reglementa administrația publică locală și centrală are peste 600 de articole și ar putea intra în vigoare până la sfârșitul anului.
Nou cod stabilește un alt statut pentru prefecți, care până acum erau funcționari publici apolitici doar pe hârtie.
Documentele din primării nu vor mai ajunge toate la semnat pe masa primarului. Angajații instituției vor semna pentru legalitatea actelor, fiecare pe domeniul lui.
Iar ministerele nu vor mai fi nevoite să dea anumite aprobări legate de folosirea unor suprafețe din domeniul public.
Până să intre în vigoare, Codul Administrativ va merge la promulgare la președinție, dacă nu va fi contestat de unele formațiuni politice.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenii & Restu’ lumii”, gata de start

Se fac ultimele pregătiri în Slatina, pentru ediția a XXIV-a a Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii”, care începe mâine, la ora 11:11. La Podul Olt, locul în care se va instala vama oltenească, s-a lucrat toată ziua la pregătirea spațiilor verzi și la igienizarea zonei. Iar pe Esplanadă se instalează meșterii populari și scena pentru spectacole. Organizatorii promit și anul acesta o ediție de pomină, cu spectacole, bancuri, glume și voie bună, așa cum le place oltenilor.
13 Sep 2018