Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Codul Administrativ, votat luni de deputați
06.07.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 154

Noul Cod Administrativ va fi suspus luni aprobării, în Camera Deputaților, a anunțat astăzi, la Slatina, vicepremierul Paul Stănescu. Prefecții vor fi secretari de stat, primarii vor semna doar pentru oportunitate, nu și pentru legalitatea documentelor, iar șefii deconcentratelor vor fi manageri care pun în aplicare politica guvernului. Acestea și multe alte prevederi cu caracter de noutate ar putea intra în vigoare chiar din toamnă.


 Prezent astăzi la Slatina, să ia parte la dezbaterile organizate de Filiala Olt a Asociației Comunelor, vicepremierul Paul Stănescu a vorbit despre nou Cod Administrativ, care ar urma să primească săptămâna viitoare votul decisiv al deputaților.
Documentul care va reglementa administrația publică locală și centrală are peste 600 de articole și ar putea intra în vigoare până la sfârșitul anului.
Nou cod stabilește un alt statut pentru prefecți, care până acum erau funcționari publici apolitici doar pe hârtie.
Documentele din primării nu vor mai ajunge toate la semnat pe masa primarului. Angajații instituției vor semna pentru legalitatea actelor, fiecare pe domeniul lui.
Iar ministerele nu vor mai fi nevoite să dea anumite aprobări legate de folosirea unor suprafețe din domeniul public.
Până să intre în vigoare, Codul Administrativ va merge la promulgare la președinție, dacă nu va fi contestat de unele formațiuni politice.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Laser performant pentru Urologie

Echipamente medicale moderne, printre care și un laser de ultimă generație pentru Secția Urologie, vor fi cumpărate, anul acesta, de Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cinci milioane de lei a alocat Consiliul Județean Olt pentru continuarea dotării cu aparatură, astfel încât pacienții cu probleme mai grave în sfera Urologiei să fie tratați la Slatina, în loc să fie trimiși la alte unități medicale din țară. Cu aceste dotări, spitalul slătinean va face concurență centrelor universitare din țară.
16 Apr 2019