Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Legea risipei alimentare, la Comisia pentru Agricultură
31.05.2018
Autor articol: Olt Tv
Vizualizari: 56

În Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților se află din nou în discuție o lege de interes național. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, cu modificările ulterioare.


 Pornind de la faptul că risipa alimentară reprezintă o problemă la nivelul UE, anual fiind irosite aproximativ 80 de milioane de tone de alimente, iar legislația în vigoare s-a dovedit inaplicabilă pentru unele prevederi, a fost nevoie să fie făcute o serie de reglementări. Acestea au fost dezbătute în Comisia pentru Agricultură a Camerei Deputaților. Secretarul Comisiei, deputatul Dan Ciocan, explică la ce se referă modificările ce trebuie aduse la Legea risipei alimentare.
„Principalele reglementări ale inițiativei fac referire la aspecte precum:
- definirea operatorilor economici din sectorul agroalimentar prin trimiterea la definiția din Regulamentul Comisiei Europene de stabilire a principiilor și al cerințelor generale ale legislației alimentare, de instituire a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară și de stabilire a procedurilor în domeniul siguranței produselor alimentare;
- eliminarea prevederilor potrivit cărora asociațiile, fundațiile și întreprinderile sociale pot comercializa alimente aproape de expirarea datei-limită de consum;
- eliminarea prevederilor care permit oferirea de către asociații, fundații și întreprinderi sociale a alimentelor aflate aproape de expirarea datei-limită de consum contra unei sume maxime de 3% plus TVA din prețul achiziției, respectiv 25% plus TVA din prețul achiziției, respectiv 25% plus TVA din prețul de producție;
- stabilirea ca normele metodologice de aplicare a legii să fie elaborate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Ministerul Sănătății”.
Guvernul României a transmis printr-un punct de vedere faptul că susține adoptarea prezentei inițiative legislative cu o serie de observații.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Rușii scot la vânzare acțiunile Alro

Acționarii majoritari ai Alro, Vimetco și Conef anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a acțiunilor pe care le dețin. Acționarii principali dețin aproape 84,2% din acțiunile companiei, iar în anunțul de vânzare nu este specificat câte dintre acestea vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată în contextul în care, în primul trimestru al acestui an, Alro a înregistrat un profit net superior celui din anul precedent.
18 Iun 2018

„Alege oaia!” ajunge la Slatina, în weekend

Caravana „Alege oaia!” ajunge la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Vizitatorii standurilor special amenajate pe esplanadă vor avea posibilitatea să descopere savoarea preparatelor din carne de oaie și a brânzeturilor. De la eveniment nu va lipsi părintele acestei campanii menite să revitalizeze creșterea și consumul de carne de oaie. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vine însoțit de vicepremierul Paul Stănescu, senator de Olt, și de alți oficiali din Guvernul României.
19 Iun 2018