Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Legea pescuitului și acvaculturii a trecut de Parlament
27.03.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 1631

Legea care reglementează pescuitul și acvacultura a trecut de Parlament și urmează să fie promulgată de președintele României. Cu un cadru legal îmbunătățit, resursele acvatice vor fi mai ușor conservate și vor fi realizate noi planuri pentru gestionarea pescăriilor.


 Deputatul Dan Ciocan, secretarul Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, a explicat necesitatea modificărilor apărute la noua lege a pescuitului și acvaculturii.
Îmbunătățirea cadrului juridic în acest domeniu va duce și la creșterea gradului de absorbție a Fondului European pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014 – 2020.
Deputatul Dan Ciocan a precizat că toate aceste modificări au fost propuse la solicitarea tuturor factorilor de decizie implicați.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018