Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
USR, mobilizare pentru modificarea Constituției
12.02.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 158

Uniunea Salvați România a anunțat sâmbătă, la Slatina, înființarea Grupului de inițiativă cetățenească pentru modificarea Constituției. Reprezentanții formațiunii politice vor să strângă 500.000 de semnături din partea cetățenilor care susțin ca persoanele condamnate penal să nu mai poată ocupa funcții și demnități publice. Proiectul, lansat astăzi și la București, se bucură de susținerea unor intelectuali și ai unor activiști cunoscuți pentru drepturile omului.


 Deputații USR Tudor Rareș Pop și Cristian Seidler au susținut sâmbătă, la Slatina, o conferință de presă în cadrul căreia au vorbit despre proiectele politice și inițiativele cetățenești ale acestei formațiuni. Mai întâi, a fost explicat proiectul de consultare cetățenească „USR e vocea ta!”.
Parlamentarii USR au expus și celălalt proiect, care implică strângerea de semnături pentru modificarea legii fundamentale a României.
Astăzi a fost autentificat și la notariat Grupul de inițiativă al campaniei „Fără penali în funcții publice”. Din acesta fac parte și filosoful Mihai Șora, scriitorul Gabriel Liiceanu, dar și alți intelectuali și reprezentanți ai unor asociații care reprezintă societatea civilă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Loctrans schimbă traseele autobuzelor

Veste bună pentru călătorii care circulă cu Loctrans. În urma unor studii de trafic realizate de o firmă specializată, reprezentanții societății au decis să modifice traseele autobuzelor, în avantajul călătorilor. Astfel, vor fi înființate trasee noi, cu noi denumiri, care vor avea viteză mai mare de parcurgere și cel mai important este că în orele de vârf, în stațiile centrale, numărul mijloacelor de transport vor fi suplimentate.
16 Mai 2018