Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
USR, mobilizare pentru modificarea Constituției
12.02.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 178

Uniunea Salvați România a anunțat sâmbătă, la Slatina, înființarea Grupului de inițiativă cetățenească pentru modificarea Constituției. Reprezentanții formațiunii politice vor să strângă 500.000 de semnături din partea cetățenilor care susțin ca persoanele condamnate penal să nu mai poată ocupa funcții și demnități publice. Proiectul, lansat astăzi și la București, se bucură de susținerea unor intelectuali și ai unor activiști cunoscuți pentru drepturile omului.


 Deputații USR Tudor Rareș Pop și Cristian Seidler au susținut sâmbătă, la Slatina, o conferință de presă în cadrul căreia au vorbit despre proiectele politice și inițiativele cetățenești ale acestei formațiuni. Mai întâi, a fost explicat proiectul de consultare cetățenească „USR e vocea ta!”.
Parlamentarii USR au expus și celălalt proiect, care implică strângerea de semnături pentru modificarea legii fundamentale a României.
Astăzi a fost autentificat și la notariat Grupul de inițiativă al campaniei „Fără penali în funcții publice”. Din acesta fac parte și filosoful Mihai Șora, scriitorul Gabriel Liiceanu, dar și alți intelectuali și reprezentanți ai unor asociații care reprezintă societatea civilă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019