Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Deputatul Dan Ciocan, în sprijinul fermierilor
21.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 208

Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților a propus un proiect de modificare a Ordonanței de Urgenţă a Guvernului nr.34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor. Sunt clarificări și completări care vin în sprijinul crescătorilor de animale, a explicat secretarul comisiei, deputatul de Olt Dan Ciocan.


 Crescătorii de animale trebuie să aibă acces facil la pajiști, fie că sunt din intravilan sau extravilan, dar trebuie să aibă și o lege care să îi ghideze în folosirea lor corectă. Pornind de la această idee, deputatul de Olt Dan Ciocan a susținut, în cadrul Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, al cărei secretar este, modificarea Ordonanței de Urgenţă a Guvernului nr.34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor.
Procesul de scoatere din circuitul agricol se va realiza diferențiat, în funcție de suprafața ocupată de pajiști, explică parlamentarul.
Cu aceste modificări, legea pajiștilor va ajuta și crescătorii de animale care exploatează suprafețe în intravilanul comunei și vor să își amenajeze pe ele saivane sau alte tipuri de adăposturi pentru animale.
Proiectul legislativ, aprobat deja de Senat, va intra în plenul camerei Deputaților, pentru a primi aprobarea.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018