Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Deputatul Dan Ciocan, în sprijinul fermierilor
21.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 181

Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților a propus un proiect de modificare a Ordonanței de Urgenţă a Guvernului nr.34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor. Sunt clarificări și completări care vin în sprijinul crescătorilor de animale, a explicat secretarul comisiei, deputatul de Olt Dan Ciocan.


 Crescătorii de animale trebuie să aibă acces facil la pajiști, fie că sunt din intravilan sau extravilan, dar trebuie să aibă și o lege care să îi ghideze în folosirea lor corectă. Pornind de la această idee, deputatul de Olt Dan Ciocan a susținut, în cadrul Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, al cărei secretar este, modificarea Ordonanței de Urgenţă a Guvernului nr.34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor.
Procesul de scoatere din circuitul agricol se va realiza diferențiat, în funcție de suprafața ocupată de pajiști, explică parlamentarul.
Cu aceste modificări, legea pajiștilor va ajuta și crescătorii de animale care exploatează suprafețe în intravilanul comunei și vor să își amenajeze pe ele saivane sau alte tipuri de adăposturi pentru animale.
Proiectul legislativ, aprobat deja de Senat, va intra în plenul camerei Deputaților, pentru a primi aprobarea.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Regulamentul de ridicare a mașinilor, în vigoare

Regulamentul care permite ridicarea mașinilor parcate ilegal, dar și pe cele abandonate în parcările din cartiere este în vigoare. Prefectura Olt a dat aviz pozitiv hotărârii Consiliului Local Slatina, care a aprobat recent noile reglementări. Reprezentanții municipalității spun însă că nu se grăbesc să îl pună în aplicare. Vor să îi informeze mai întâi pe oameni despre sancțiunile pe care le riscă, dacă nu îl vor respecta.
16 Ian 2018

Artiști de top, în concert la Zilele Slatinei

Amna și Holograf vin sâmbătă la Slatina și vor concerta pe Esplanadă, la finalul unei zile în care vom sărbători cu toții 650 de ani de atestare documentară a orașului. Duminică, Gala Superlativelor, care se va desfășura la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, este prezentată de Monica Davidescu și Aurelian Temișan, iar fetele de la Hypnotique și Marcel Pavel vor asigura buna dispoziție a celor din sală. Pentru seniori cântă, marțea viitoare, Corina Chiriac.
18 Ian 2018