Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Rectificarea bugetară, salvarea primăriilor
01.11.2017
Autor articol: Elena Ionescu
Vizualizari: 550

„Sunt convins că nicio localitate nu va rămâne fără salarii sau fără bani pentru plata utilităților”. Este asigurarea pe care ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Paul Stănescu, o dă autorităților publice locale. O veste mai bună ca niciodată, ținând cont de faptul că visteriile primăriilor au fost secate după ce li s-a dat voie să-și mărească salariile după bunul plac.


 Majorarea salariilor în primării de la 1 iulie a creat dezechilibre în bugetele multor localități. Edilii au făcut imprudența să adauge la veniturile angajaților mai mult decât le-ar fi permis încasările, dar în limita legii, iar acum sunt în situația de a nu mai putea plăti salariile ori utilitățile și așteaptă cu nerăbdare rectificarea bugetară. Deși premierul Mihai Tudose spunea că „dacă au sărit de limita bugetară, e problema lor”, ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, dă asigurări că rectificarea bugetară va rezolva problema.
Urmăriți în această seară, de la 20.20, în cadrul emisiunii Perfectul simplu, prima conferință de presă a președintelui PSD Olt, Paul Stănescu, de când a preluat portofoliul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Acesta a vorbit la Slatina, alături de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, și primarul Slatinei, Emil Moț, despre provocările guvernării și posibila rezolvare a multor probleme cu care se confruntă comunitățile.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Construcții noi pe terenul unității militare

Un ansamblu de locuințe, o creșă și o grădiniță sunt imobilele pe care municipalitatea vrea să le construiască pe terenul fostei unități militare, intrat recent în patrimoniul Slatinei. Autoritățile sunt în discuții cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea contractării unui împrumut, pentru ridicarea blocurilor. Clădirile pentru creșă și grădiniță vor fi construite din temelii, tot de Primăria Slatina.
12 Feb 2018