Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Ministerul Dezvoltării, în sprijinul primăriilor
30.10.2017
Autor articol: Elena Ionescu
Vizualizari: 168

Codul Administrativ, Legea Transportului Public Local, Codul Finanțelor Publice Locale. Iată cele trei reglementări legislative extrem de importante, care vor însemna cu adevărat autonomie, dar și o enormă responsabilitate pentru autoritățile publice din teritoriu. Sunt prioritățile de grad zero despre care vicepremierul României Paul Stănescu a vorbit în premieră la Slatina.


 La zece zile după ce a preluat unul dintre cele mai grele portofolii din Guvernul României, cel al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Paul Stănescu s-a întors acasă. În prima sa conferință de presă în calitate de ministru și vicepremier, organizată la Slatina, Stănescu a recunoscut că nu și-a dorit această funcție, pe care a
acceptat-o până la urmă ca sarcină de partid.
Ministrul Dezvoltării Regionale a anunțat câteva legi de importanță capitală care vor ajuta foarte mult primăriile și consiliile județene. În afară de Codul Administrativ, Codul Finanțelor Publice Locale va însemna mai mulți bani pentru autoritățile locale, spune Paul Stănescu.
Ministrul Dezvoltării a anunțat și prelungirea cu o lună, adică până la sfârșitul lui noiembrie, a termenului pentru depunerea documentațiilor privind Programul Național de Dezvoltare Rurală 2, astfel încât să nu se piardă finanțarea. Paul Stănescu este convins că programul de Guvernare va fi dus la bun sfârșit, dar cu o condiție: PSD să rămână la conducerea țării până în 2020.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
OLTTV LIVE

Sărbători de poveste, la Slatina

O lună magică, în care luminile festive vor împodobi orașul, colindele vor răsuna în fiecare seară, iar Moș Crăciun îi va întâmpina pe copii în căsuța lui de pe Esplanadă. Asta îi așteaptă pe slătineni, începând cu 1 Decembrie, când se deschide Târgul de Crăciun. Momentul festiv va fi marcat printr-un concert susținut de Ducu Bertzi și formația sa. În săptămâna dinaintea Nașterii Domnului, Moș Crăciun va porni și cu trăsura prin oraș, să împartă cadouri la toți copiii, iar Narcisa Suciu ne va încânta cu colindele ei.
13 Nov 2017

Fără sensuri unice pe Libertății și Cornișei?

Circulație în ambele sensuri pe Libertății și Cornișei, păstrarea sensului unic pe strada Primăverii. Aceste prevederi sunt cuprinse într-un proiect aflat în consultare publică pe site-ul Primărie Slatina. Cetățenii pot studia propunerile autorităților și pot vota „pentru” sau „împotriva” acestor modificări. Înainte de decizia finală se va efectua însă un studiu de trafic, iar cetățenii din zonele vizate vor fi chemați să își spună punctul de vedere.
10 Nov 2017

Anchetă pentru copiii Melaniei Renghea

Relu Renghea, soțul fostei polițiste Melania Renghea, condamnată la închisoare pentru tentativă de omor, s-a sinucis aseară în locuința din satul Proaspeți, comuna Curtișoara. Acesta a fost găsit de soacra sa, spânzurat de un pom. Polițista se află la închisoare, iar bărbatul avea grijă de cei trei copii ai lor. Micuții sunt acum în grija părinților femeii, iar reprezentanții Protecției Copilului au demarat astăzi o anchetă, pentru a stabili cui vor fi încredințați minorii.
10 Nov 2017

Paul Stănescu - „Pentru un viitor sustenabil”

Vicepremierul Paul Stănescu a susținut ieri, la Palatul Victoria, un discurs despre Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă, în cadrul evenimentului „Pentru un viitor sustenabil”. Cu această ocazie, reprezentanții Guvernului au anunțat că România începe procesul de revizuire a acestei strategii, care își propune, până în 2030, eradicarea tuturor formelor de sărăcie, lupta împotriva inegalităților și combaterea schimbările climatice.
15 Nov 2017