Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Paul Stănescu: ”Da” pentru Olt – Romanați
04.10.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 111

Oltul este un județ cu greutate istorică ce merită promovat și cunoscut mai bine de către toți românii. De aceea este importantă o participare masivă la referendumul pentru transformarea denumirii județului nostru în Olt-Romanați. Este recomandarea senatorului Paul Stănescu, pentru toți oltenii mândri de istoria și cultura lor locală.


 În această toamnă, toți oltenii sunt așteptați la urne, în cadrul referendumului local stabilit în vară prin hotărâre a Consiliului Județean. Denumirea istorică Romanați va fi alipită actualului nume al județului, în cazul validării consultării, devenind Olt-Romanați. Este pentru prima dată când există o astfel de inițiativă de completare a numelui unui județ din considerente istorice și culturale, spune senatorul de Olt, Paul Stănescu, într-un comunicat de presă.
„Dacă vor spune ”DA” la acest referendum, oltenii vor putea scoate la lumină istoria locală care este, de fapt, istorie națională. Nu multă lume știe, de exemplu, că în Romanațiul de altă dată, la Islaz, s-a semnat proclamația care a pornit Revoluția de la 1848, fiind citită de Popa Șapcă din Celei, membru al Guvernului Provizoriu.
Denumirea istorică Romanați va fi alipită actualului nume al județului, în cazul validării referendumului, devenind Olt-Romanați.
Referendumul nu are o miză politică partizană, întrucât decizia de a mobiliza cetățenii pentru a susține această inițiativă, a fost luată, de fapt, de către un grup de inițiativă format din parlamentari din toate partidele, din reprezentanți ai instituțiilor, primari, viceprimari, episcopul Slatinei şi Romanaților”, spune senatorul Paul Stănescu
Membrii acestui grup ad-hoc, care s-au întâlnit anul acesta pe 22 aprilie la Caracal în fața tuturor reprezentanților mass-media, au susținut că această inițiativă reprezintă o reparație morală și istorică față de toți cetățenii județului Olt.
În ceea ce privește ”problemele” administrative, acestea nu există. Autoritățile au anunțat deja că documentele oficiale nu vor trebui schimbate, deci nu vor fi nici costuri și nici eforturi administrative care să-i împovăreze pe olteni.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Investiții pentru micii școlari, la Minulescu

Cu sprijinul autorităților locale și al Ministerului Educației, Colegiul „Ion Minulescu” se extinde, pentru a oferi condiții cât mai bune de studiu inclusiv pentru copiii de la clasele primare. Astfel, un corp nou de clădire cu 15 săli de clasă, este aproape finalizat. Primăria va mai moderniza o clădire în care vor fi amenajate încă șase săli de clasă, iar zona destinată activităților after school se mărește.
20 Feb 2018