Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Deputatul Știrbu propune Legea mecenatului
29.05.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 321

Mulți copii inteligenți și talentați eșuează din cauza lipsei banilor. În curând, și ei pot avea o șansă. Deputatul Gigel Știrbu propune o lege prin care tinerii până în 18 ani care excelează în diferite domenii să fie susținuți financiar. Știrbu speră ca politicienii și oamenii cu influență în societate să sprijine demersul său.Dacă în acest moment există persoane cu putere financiară și fundații care asigură burse de studiu, este posibil ca, în curând, aceste acțiuni să fie legiferate. Deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu a demarat elaborarea unei legi a mecenatului.
Companiile și oamenii de afaceri pot aloca 10% din impozitul pe profit datorat statului pentru asigurarea unei burse de studiu sau participarea la diferite competiții, ori realizarea de proiecte în domeniul artelor, științelor, sportului, de către copii și tineri. Există însă și condiții. Beneficiarul bursei nu trebuie să depășească vârsta de 18 ani, să nu fie rudă până la gradul patru cu sponsorul și să justifice fiecare bănuț.
Gigel Știrbu a apelat la mai multe persoane publice pentru susținerea demersului său și a solicitat ajutor inclusiv de la președintele PSD Liviu Dragnea, care este și președinte al Camerei Deputaților. Inițiativa legislativă va fi depusă până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare.
Redactor: Elena Ionescu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Investiții pentru micii școlari, la Minulescu

Cu sprijinul autorităților locale și al Ministerului Educației, Colegiul „Ion Minulescu” se extinde, pentru a oferi condiții cât mai bune de studiu inclusiv pentru copiii de la clasele primare. Astfel, un corp nou de clădire cu 15 săli de clasă, este aproape finalizat. Primăria va mai moderniza o clădire în care vor fi amenajate încă șase săli de clasă, iar zona destinată activităților after school se mărește.
20 Feb 2018