Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Deputatul Știrbu propune Legea mecenatului
29.05.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 331

Mulți copii inteligenți și talentați eșuează din cauza lipsei banilor. În curând, și ei pot avea o șansă. Deputatul Gigel Știrbu propune o lege prin care tinerii până în 18 ani care excelează în diferite domenii să fie susținuți financiar. Știrbu speră ca politicienii și oamenii cu influență în societate să sprijine demersul său.Dacă în acest moment există persoane cu putere financiară și fundații care asigură burse de studiu, este posibil ca, în curând, aceste acțiuni să fie legiferate. Deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu a demarat elaborarea unei legi a mecenatului.
Companiile și oamenii de afaceri pot aloca 10% din impozitul pe profit datorat statului pentru asigurarea unei burse de studiu sau participarea la diferite competiții, ori realizarea de proiecte în domeniul artelor, științelor, sportului, de către copii și tineri. Există însă și condiții. Beneficiarul bursei nu trebuie să depășească vârsta de 18 ani, să nu fie rudă până la gradul patru cu sponsorul și să justifice fiecare bănuț.
Gigel Știrbu a apelat la mai multe persoane publice pentru susținerea demersului său și a solicitat ajutor inclusiv de la președintele PSD Liviu Dragnea, care este și președinte al Camerei Deputaților. Inițiativa legislativă va fi depusă până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare.
Redactor: Elena Ionescu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Trei drumuri, în reabilitare pe fonduri europene

Trei proiecte ale Consiliului Județean de reabilitare a unor drumuri pe fonduri europene sunt în plină desfășurare. Cel mai avansat dintre ele vizează tronsonul dintre Dăneasa și Verguleasa, pentru care în perioada următoare va fi desemnat proiectantul. De asemenea, drumul care traversează Valea Oltului este în faza de precontractare, autoritățile județene așteptând semnarea documentului de acordare a finanțării europene.
17 Sep 2018