Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Senatorul Renică Diaconescu pentru „Dreptul la viață”
18.05.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 440

Medicul Renică Diaconescu, vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate, în Senatul României, a demarat proiectul „Dreptul la viață”, o inițiativă legislativă care vine în ajutorul celor aflați în stare vegetativă și pentru care statul nu are un program privind decontarea cheltuielilor. Inițiativa a pornit de la cazul tragic al unui pacient al său, fiului fostului director al spitalului Slatina, medicul Gheorghe Ciobanu.



Șeful secției Neurologie de la Spitalul Județean de Urgență Slatina a vorbit astăzi despre proiectul lansat recent, numit „Dreptul la viață”. Acesta se referă la înființarea unui program național, pentru pacienții aflați în stare vegetativă. Inițiativa sa legislativă a primit avizul Ministerului Sănătății și îl așteaptă pe cel al Senatului și Camerei Deputaților.
Vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate din Senat spune că este necesară înființarea unui compartiment în toate spitalele de urgență din țară, pentru acești pacienți, care nu pot fi tratați în orice condiții.
Neurologul Renică Diaconescu spune că s-a confruntat cu două cazuri de pacienți aflați în stare vegetativă, care după câteva luni și-au revenit miraculos.
Dacă inițiativa legislativă va trece de Senat și Camera Deputaților, astfel de cazuri vor avea o șansă în plus la viață, poate chiar de anul acesta.
Redactor: Dana Mihăilă
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE