Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Senatorul Renică Diaconescu pentru „Dreptul la viață”
18.05.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 318

Medicul Renică Diaconescu, vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate, în Senatul României, a demarat proiectul „Dreptul la viață”, o inițiativă legislativă care vine în ajutorul celor aflați în stare vegetativă și pentru care statul nu are un program privind decontarea cheltuielilor. Inițiativa a pornit de la cazul tragic al unui pacient al său, fiului fostului director al spitalului Slatina, medicul Gheorghe Ciobanu.Șeful secției Neurologie de la Spitalul Județean de Urgență Slatina a vorbit astăzi despre proiectul lansat recent, numit „Dreptul la viață”. Acesta se referă la înființarea unui program național, pentru pacienții aflați în stare vegetativă. Inițiativa sa legislativă a primit avizul Ministerului Sănătății și îl așteaptă pe cel al Senatului și Camerei Deputaților.
Vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate din Senat spune că este necesară înființarea unui compartiment în toate spitalele de urgență din țară, pentru acești pacienți, care nu pot fi tratați în orice condiții.
Neurologul Renică Diaconescu spune că s-a confruntat cu două cazuri de pacienți aflați în stare vegetativă, care după câteva luni și-au revenit miraculos.
Dacă inițiativa legislativă va trece de Senat și Camera Deputaților, astfel de cazuri vor avea o șansă în plus la viață, poate chiar de anul acesta.
Redactor: Dana Mihăilă
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Investiții pentru micii școlari, la Minulescu

Cu sprijinul autorităților locale și al Ministerului Educației, Colegiul „Ion Minulescu” se extinde, pentru a oferi condiții cât mai bune de studiu inclusiv pentru copiii de la clasele primare. Astfel, un corp nou de clădire cu 15 săli de clasă, este aproape finalizat. Primăria va mai moderniza o clădire în care vor fi amenajate încă șase săli de clasă, iar zona destinată activităților after school se mărește.
20 Feb 2018