Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltul, fără miniștri
14.02.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 86

Dacă județul Olt se putea mândri cu doi miniștri, iată că, la o lună după ce Guvernul Grindeanu a depus jurământul, rămâne fără niciunul. Surse de la vârful organizației județene ne-au declarat că au fost luați prin surprindere de demisia lui Iordache de la Justiție și nu se gândesc deocamdată la alte propuneri.



Oltul părea să intre în zodia bună, odată cu reprezentarea în Guvernul României cu nu mai puțin de doi miniștri cu portofolii importante: Justiție și Mediul de Afaceri. Votul masiv obținut de PSD încă o dată era astfel răsplătit. Dacă pe patru ianuarie depuneau jurământul față de țară la Cotroceni, alături de ceilalți miniștri, pe 2 februarie slătineanul Florin Jianu șoca pe toată lumea prin demisia din funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, ca răspuns la protestele masive de stradă provocate de Ordonanța 13.

Florin Jianu, exministru Mediul de Afaceri:
„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare și nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conștiința curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtășește sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!”, și-a motivat demisia Florin Jianu, pe pagina sa de socializare.

Dacă președintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat că numirea lui Jianu în Guvern a fost o greșeală, demisia lui Florin Iordache de la Justiție nu a fost comentată oficial de niciunul dintre liderii organizației județene. Există însă informații certe că această plecare i-a luat prin surprindere, mai ales că la întâlnirea dintre conducerea centrală a partidului și liderii din teritoriu nu se pusese problema unei demisii.


Florin Iordache, exministru Justiție:
„De când am venit la Ministerul Justiției, mi-am propus și am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente și destul de sensibile. Așa cum ați văzut și dumneavoastră, toate inițiativele asumate sunt legale și constituționale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică, organizată de Ministerul Justiției, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcția de ministru al Justiției”, a declarat ieri Iordache, la Palatul Victoria, fără să răspundă vreunei întrebări din partea jurnaliștilor.

Cele două ministere sunt conduse acum interimar, iar conducerea PSD Olt rămâne să decidă dacă va mai propune pe cineva din județ în guvern. În acest moment, Oltul are patru secretari de stat: Mariana Moț la Justiție, Emil Albotă – Inspectoratul General în Construcții, Cătălin Rotea – Ministerul Dezvoltării Regionale și Daniel Botănoiu – Agricultură.

Redactor: Elena Ionescu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE