Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Vânzătorii de artificii și petarde, în vizorul Poliției
07.12.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 212

Poliția a început controalele pentru prevenirea și combaterea comercializării materialelor pirotehnice interzise de lege. În această perioadă, oamenii legii vor fi prezenți în zona centrelor comerciale și în piețe, unde vor fi cu ochii pe vânzătorii ambulanți de petarde și alte astfel de obiecte periculoase. Poliția atrage atenția că aceste fapte se pedepsesc cu amenzi drastice, inclusiv cu închisoarea.


 Comercializarea articolelor pirotehnice de divertisment se face sub lupa Poliției. Reprezentanții IPJ Olt au început controalele pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de acest fel.
Articolele pirotehnice trebuie să aibă inscripționate în limba română denumirea, clasa-categoria din care fac parte, instrucțiunile de folosire, termenul de garanție, precum și pericolele care pot apărea la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor. Iar producătorul sau importatorul este obligat să elibereze cumpărătorului o declarație de conformitate pentru fiecare astfel de produs. Cât despre vânzarea petardelor și a obiectelor din categoriile interzise de lege, acestea se pedepsesc drastic, avertizează polițiștii.
Amenzile sunt și acestea destul de mari. Ele pornesc de la 500 și pot ajunge până la 1.500 de lei. Polițiștii avertizează oamenii să nu folosească obiecte pirotehnice din categoriile interzise pentru că, pe lângă faptul că pot răspunde penal, își pun în pericol sănătatea. În fiecare an ajung la spital persoane rănite sau chiar mutilate din cauza exploziei petardelor.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024

Un nou succes pentru Școala „Nicolae Iorga”

Performanța se poate face oriunde există elevi silitori și profesori conectați cu stilul de învățare al copiilor. Abia intrat în clasa a V - a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Slatina, Dragoș Ion-Ionescu a reușit să obțină un punctaj aproape perfect la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Visul său este să ajungă medic chirurg și să îmbine, în acest fel, iubirea față de Dumnezeu cu cea față de oameni și de nevoile lor.
17 Apr 2024