Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Trei puncte de prim- ajutor în Slatina, în zilele caniculare
12.08.2019
Autor articol: null admin
Vizualizari: 195

Slatinenii, dar si persoanele care trec prin oraş în aceste zile caniculare se pot opri sa se răcorească la cele trei puncte de prim ajutor amplasate de autoritățile locale. Aici pot cere un pahar cu apă, dar si asistență medicală.


Primăria Municipiului Slatina
Strada M. Kogălniceanu nr. 1, Slatina, Olt, 230080, tel. 

În urma avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie cu privire la preconizarea temperaturilor caniculare pentru perioada următoare, Primăria municipiului Slatina anunță că este pregătită să asigure prin intermediul Direcției de Asistență Socială Slatina, primul ajutor în caz de caniculă. Astfel, municipalitatea a amenajat un număr de 3 (trei) puncte de prim-ajutor pe raza localității, ce funcționează în zilele când sunt emise avertizări meteorologice, începând cu Codul Galben.

Punctele de prim-ajutor sunt amplasate în următoarele zone: Fântâna Speranței, Piața Zahana, Poliția Circulație și vor fi dotate cu: ventilatoare cu pulverizatoare de apă, dozatoare cu apă și personal medical specializat. Programul de funcționare va fi următorul: zilnic, în perioada respectivă, între orele 10.00 - 17.00.

În zilele cu temperaturi ridicate, specialiștii recomandă populației să evite, pe cât posibil, să părăsească locuinţa în intervalul orar 11.00 - 18.00, să consume 1,5 - 2 litri apă/zi chiar dacă nu apare senzaţia de sete, evitarea băuturilor cu conţinut de cofeină şi a băuturilor răcoritoare acidulate ori alcoolice. De asemenea, referitor la consumul de apă zilnic, se recomandă consumul de apă chiar şi când plecăm de acasă ori când ne aflăm pe stradă: apa este bine să nu fie extrem de rece deoarece poate provoca chiar un infarct. Este recomandată folosirea ochelarilor de soare şi a pălăriilor sau şepcilor, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise. 

canicula slatina prima ajutor primaria
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE