Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Suspiciuni la Caracal: dosarele din 2018, în anchetă
01.08.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 330

Se extinde ancheta în cazul Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani, care a dispărut în urmă cu o săptămână, după ce a fost luată la ocazie de Gheorghe Dincă. Anchetatorii l-au chemat la audieri pe cel care a luat legătura cu criminalul, în ziua în care se presupune că Alexandra a fost omorâtă. Între timp, este anchetă la Parchetul din Caracal, privind cercetările făcute de procurorii de aici, în alte dosare de lipsire de liberate și viol.


Aflarea adevărului în cazul dispariței Alexandrei Măceșanu ar putea veni de la un martor-cheie. Este vorba despre bărbatul cu dubița albastră, cel care l-a dus pe Gheorghe Dincă la farmacie, chiar în ziua în care Alexandra a sunat de 3 ori la 112 și a cerut ajutor. Anchetatorii l-au chemat la Poliția din Caracal, pentru a afla dacă este implicat în ceea ce s-a întâmplat în casa groazei.
Între timp, la Parchetul din Caracal au loc verificări ample. Toate dosarele, având ca obiect infracțiuni de lipsire de libertate și viol vor fi verificate de magistraţi din cadrul Parchetului General.
„Controlul…are printre obiective și verificarea stadiului cercetărilor și a modalității de exercitare a supravegherii în cauzele aflate în lucru la procuror și la organele de cercetare penală, având ca obiect infracțiuni de lipsire de libertate în mod ilegal și viol, precum și a cauzelor având acest obiect soluționate în perioada 01.01.2018 – 31.07.2019“, apare în comunicatul transmis pe site-ul Ministerului Public.

În timp ce magistrații Parchetului General verifică modul în care au fost gestionate dosarele de trafic de persoane, șeful Poliției Caracal iese la pensie. Agentul șef Nicolae Mirea a fost demis încă de vineri seara. Ieri, s-a prezentat la videoconferinta cu vicepremierul Mihai Fifor tot din postura de șef al Poliției Caracal, pe motiv că ordinul de demitere n-a fost semnat. Mai mult decât atât, astăzi, comandantul de la Caracal ar fi cerut să iasă la pensie, cu venituri consistente, direct din funcția de șef de poliție. Pe parcurusul mandatului, a fost cercetat dinsciplinar de două ori de Cristian Voiculescu, fostul șef al IPJ Olt, demis chiar dacă era în concediu atunci când Alexandra a dispărut de acasă. Mirea lasă în urmă mai multe dosare de trafic de persoane nesoluționate și toate acuzațiile cu privire la posibile complicități cu clanurile de interlopi din oraș.
Între timp, procurorul de caz, Cristian Ovidiu Popescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, a fost suspendat din funcție de CSM.

 

 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE