Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cazul Sorinei, declinat Judecătoriei Slatina
10.07.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 157

Dosarul adopției Sorinei va fi mutat de la Tribunalul Olt la Judecătoria Slatina. Astăzi, magistrații Tribunalului ar fi trebuit să judece solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe prin care să se interzică părăsirea teritoriului României de către minoră. Cererea nu a mai fost judecată, magistratul de caz solicitând declinarea competenței la Judecătorie. Avocata familiei adoptive a fetiței a făcut un adevărat spectacol, la ieșirea din sala de jduecată.


Astăzi a avut loc primul termen, la Tribunalul Olt, privind solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fetiţa din judeţul Mehedinţi, adoptată de o familie de români cu cetățenie americană. Ședința de judecată a început la ora 12. În sală a fost prezentă doar avocata familiei adoptive a copilei. Ea a cerut judecătorului ca la ședință să nu mai participe nimeni, în afară de părțile implicate în dosar, invocând mediatizarea excesivă a cazului. Judecătoarea a respins solicitarea avocatei și a hotrărât să decline competența spre soluționarea cauzei la Judecătoria Slatina. Supărată pe reprezentanții presei, a refuzat să facă declarații, a fugit de jurnaliști și a solicitat intervenția forțelor de ordine.
Urmează motivarea soluției Tribunalului Olt, iar apoi dosarul va fi trimis la Judecătorie, unde va fi stabilit primul termen.
Minora a fost audiată la Tribunalul Mehedinţi pe când avea 7 ani. Sorina a spus că nu vrea să plece în America, la familia adoptivă, şi vrea să rămână în familia unde a crescut, respectiv la asistentul maternal. Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au arătat, însă, că minora nu împlinise 10 ani, aşa că nu era necesar consimţământul acesteia la adopţie. Curtea de Apel Craiova a schimbat sentinţa Tribunalului Mehedinţi şi a încuviinţat adopţia internaţională. Acum procurorului general solicit emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către minoră. Judecătoria Slatina se va pronunța în acest dosar.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019