Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cazul Sorinei, declinat Judecătoriei Slatina
10.07.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 168

Dosarul adopției Sorinei va fi mutat de la Tribunalul Olt la Judecătoria Slatina. Astăzi, magistrații Tribunalului ar fi trebuit să judece solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe prin care să se interzică părăsirea teritoriului României de către minoră. Cererea nu a mai fost judecată, magistratul de caz solicitând declinarea competenței la Judecătorie. Avocata familiei adoptive a fetiței a făcut un adevărat spectacol, la ieșirea din sala de jduecată.


Astăzi a avut loc primul termen, la Tribunalul Olt, privind solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fetiţa din judeţul Mehedinţi, adoptată de o familie de români cu cetățenie americană. Ședința de judecată a început la ora 12. În sală a fost prezentă doar avocata familiei adoptive a copilei. Ea a cerut judecătorului ca la ședință să nu mai participe nimeni, în afară de părțile implicate în dosar, invocând mediatizarea excesivă a cazului. Judecătoarea a respins solicitarea avocatei și a hotrărât să decline competența spre soluționarea cauzei la Judecătoria Slatina. Supărată pe reprezentanții presei, a refuzat să facă declarații, a fugit de jurnaliști și a solicitat intervenția forțelor de ordine.
Urmează motivarea soluției Tribunalului Olt, iar apoi dosarul va fi trimis la Judecătorie, unde va fi stabilit primul termen.
Minora a fost audiată la Tribunalul Mehedinţi pe când avea 7 ani. Sorina a spus că nu vrea să plece în America, la familia adoptivă, şi vrea să rămână în familia unde a crescut, respectiv la asistentul maternal. Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au arătat, însă, că minora nu împlinise 10 ani, aşa că nu era necesar consimţământul acesteia la adopţie. Curtea de Apel Craiova a schimbat sentinţa Tribunalului Mehedinţi şi a încuviinţat adopţia internaţională. Acum procurorului general solicit emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către minoră. Judecătoria Slatina se va pronunța în acest dosar.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE