Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Șpăgarii de la Psihiatrie, trimiși în judecată
05.05.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 639

Cele cinci persoane anchetate în dosarul șpăgii de la Psihiatrie, printre care și medicul Cristina Mischie, au fost trimise în judecată. Aceștia sunt acuzați de luare de mită, trafic de influență și instigare la dare de mită în formă continuată. În dosar este anchetată și o angajată de la Protecția Copilului Olt. Potrivit anchetatorilor, inculpații luau mită pentru a ajuta persoane să se pensioneze pe caz de boală.


Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție au finalizat cercetările în dosarul șpăgii de la Psihiatria Slatina. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus trimiterea în judecată a celor cinci inculpați, printre care se află și medicul Cristina Mischie. Ei sunt anchetați după ce au luat mită de la o persoană, pentru a o ajuta să se pensioneze pe caz de boală. În același dosar mai sunt cercetați un infirmier de la Spitalul Slatina, o angajată a Protecției Copilului Olt și alte două persoane, care au calitatea de cumpărător de influență. Toți sunt acuzați de trafic de influență, instigare la dare de mită în formă continuată, respectiv dare și cumpărare de mită.
Potrivit anchetatorilor, în cazul primului cumpărător de influenţă, acesta este acuzat că în luna mai 2017, i-a dat unui infirmier de pa Psihiatria Slatina suma de 250 lei, în schimbul promisiunii că va interveni şi va determina cadrele medicale să elibereze actele necesare procedurii de revizuire periodică a încadrării în grad de invaliditate. Cel de-al doilea cumpărător de influenţă ar fi dat, tot în mai 2017, aceluiași infirmier suma de 400 lei, o sticlă de whisky şi un pachet de cafea, în schimbul acelorași promisiuni şi emiterii deciziilor medicale asupra capacităţii sale de muncă.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE