Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Grupare de contrabandiști, destructurată la Slatina
19.04.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 350

O grupare care făcea contrabandă cu țigări a fost prinsă la Slatina. Procurorii DIICOT și polițiști din Mehedinți au organizat, miercuri seară, un flagrant într-o benzinărie, unde au fost identificați trei contrabandiști. Este vorba despre doi cetățeni români și unul sărb. Ei aveau ascunse, într-o autoutilitară, mii de pachete cu ţigarete, în valoare totală de 276.000 de lei.


Procurorii DIICOT Mehedinți, împreună cu poliţişti de frontieră, au destructurat, miercuri seară, o grupare infracțională specializată în contrabandă cu țigări, pe care au prins-o în municipiul Slatina. Aceștia au organizat un flagrant într-o stație Peco, unde i-au găsit pe membrii rețelei. În compartimentul marfă al unei autoutilitare, într-un spaţiu special amenajat cu pereţi dubli, era ascunsă cantitatea de 23.000 pachete cu ţigarete, în valoare totală de 276.000 de lei. Potrivit anchetatorilor, contrabandiștii colectau si achiziţionau cantităţi mari de ţigărete nemarcate sau marcate necorespunzător, de la diferite persoane din mai multe judeţe situate în nordul ţării, precum şi din judeţul Dolj.
„În fapt s-a reţinut că, începând cu anul 2018, un cetăţean sârb împreună cu alţi 3 suspecţi, cetăţeni români, au constituit un grup infracţional organizat care a acționat în mod coordonat în scopul săvârșirii unor infracțiuni din sfera contrabandei cu produse accizabile, respectiv ţigarete nemarcate sau marcate necorespunzător “, apare în comunicatul DIICOT.

Ţigările erau transportate apoi în municipiul Drobeta Turnu - Severin, depozitate în diferite locaţii şi, ulterior, comercializate către alte persoane.
„S-a reţinut faptul că transportarea ţigaretelor s-a realizat în mod coordonat, folosindu-se un autoturism în care se aflau baxurile cu ţigarete precum şi diferite alte autoturisme pe post de „antemergător”, scopul fiind acela de a evita o eventuală oprire în trafic a autovehiculului în care se aflau ţigaretele“, mai spun procurorii în comunicatul de presă.

Membrii rețelei sunt cercetați pentru contrabandă cu produse accizabile și riscă ani buni de închisoare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Supermarket din Slatina, cu produse expirate

Alimente expirate, printre care și sute de ouă descoperite într-un supermarket din Slatina, dar și zeci de kilograme de brânzeturi și lactate vândute în condiții necorespunzătoare, în piețe sau în apropierea lor. Sunt produse retrase de la comercializare de inspectorii DSVSA Olt în urma controalelor efectuate în această perioadă. Aproximativ 60.000 de lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate celor care au încălcat legea.
21 Aug 2019